Beestje & Huisje deel 2

‘Love turns the whole thing around. No it won’t all go the way it should. But I know the heart of life is good.’ John Mayer (Heart of Life)Per 1 juli betrek ik samen met een vriendin en Tirza een prachtig appartement in de Baarsjes – dat is een wijk in Amsterdam-west, net achter de Jordaan –. Afgelopen woensdag zijn we er wezen kijken en het huis omarmde ons als ‘thuis.’ In de keuken zien we ons al koken, op het balkon zien we ons al zomeravonden beleven en in de buurt zien we onszelf al lopen. In de woonkamer zien we ons filmpjes kijken en in ‘mijn’ erkertje zie ik me al slapen.

Deze week was een week vol hoogtepunten en ik had vorige week toen ik mijn blog postte niet kunnen bedenken dat mijn leven nu alweer gebouwd was op de zekerheden van een huis en het daarmee gepaarde gevoel van rust. De rust van het hebben van een eigen plek.
Ik ben overweldigd door alle ‘shares’ op Facebook, alle mailtjes die ik kreeg met verschillende tips naar appartementen in en rond Amsterdam. Van bekenden, maar ook van vele onbekenden die meehielpen in onze zoektocht naar een plek in Amsterdam. Een ruime week geleden plaatste ik mijn vorige blog en kijk wat er nu gebeurd is! Het lijkt alsof iedereen alles in werking heeft gesteld voor dit belangrijke deel voor de komende tijd in mijn leven. Het is bijzonder te voelen dat het leven en iedereen om mij heen zo goed voor mij zorgt! Merci, merci, voor jullie inzet.

Ik bewonder het leven voor hoeveel ze geeft, want zowel Tirza als het huis zijn cadeautjes waarmee ik intens verrast en blij ben. Het lijkt of Tirza en ik nooit zonder elkaar zijn geweest, zo goed zijn we al ingespeeld op elkaar. Woensdag al, keek ze me na in een kroeg in Amsterdam toen ik naar het toilet liep. Wanneer ze in het vondelpark het hele grasveld over rent in een spel met andere honden en ik roep haar naam rent ze net zo hard naar mij toe. Ik kan dan niet anders dan haar met een grote glimlach ontvangen. In de tram gaat ze keurig bij mijn benen zitten. En als ze ’s ochtends op mijn kamer voorzichtig peilt of ik wakker ben en ik zeg ‘hoi’ begroet ze me of we elkaar eeuwen niet gezien hebben.

And I know the heart of life is good…

2 gedachten over “Beestje & Huisje deel 2”

  1. Ik wil je bedanken voor je verhaal. Je hebt ons geïnspireerd. Ik zal je boek aan Veel mensen aanprijzen. Zo eerlijk.
    Dank je wel.

    Ik wens je nog veel mooie momenten toe. JE BENT EEN MOOI MENS. Van binnen en buiten.

    Liefs van mij

  2. Wat leuk voor jou dat alles zo verloopt. Amsterdam, ook onze tweede thuis. Wie weet horen we wel eens Tirza haar naam, als jij haar roept in het Vondelpark.

Reacties zijn gesloten.