Boekpresentatie Leef!

‘It is the passion flowing right on through your veins. And it’s the feeling like you’re oh so glad you came. And it’s the moment you remember you’re alive.’ Nelly Furtado (Forca!) 

Gisteren was het moment waar ik de laatste maanden naartoe werkte: de boekpresentatie van mijn boek Leef! Alle momenten naar gisteren toe waren al groots en zij vormden gisteren een climax die tot uiting kwam in een prachtige avond. Ik kan vaak geroerd zijn door de schoonheid van de perfectie van de afgelopen tijd. Dit boek zie ik als een hoogtepunt, mijn persoonlijke bloeiperiode. Dit boek moest verschijnen voordat ik er niet meer ben en dat is gelukt. Ik ben trots op het eindresultaat en eeuwig dankbaar dat ik dit heb mogen vervullen.

Ik overhandigde het eerste exemplaar van Leef! aan de vader van mijn inspirator in de hemel. Ik werd geroerd door de speeches en we proostten op het Leven: het was een feestelijke avond.

Levend licht

Gisteren heb ik tijdens mijn speech met trots de primeur bekend gemaakt dat ik bezig ben met het oprichten van The Golden Life Foundation. Ik ben de afgelopen tijd niet alleen bezig geweest met het uitbrengen van het boek, maar ook met de periode die het boek zal beleven zonder mij. Ik laat het boek nu een soort van los en dat is spannend. Het zal blijven bestaan als ik er niet meer ben en daarmee zal ik ook een zekere financiële erfenis achterlaten. The Golden Life Foundation gaat inspirerende ideeën van mensen tussen de achttien en vijfendertig jaar financieel en coachend ondersteunen. Die aanmeldingen met het gedachtegoed hebben als criteria dat ze de wereld mooier maken, waardevoller, gouder, sprankelender en bovenal: Levendiger. De vernieuwende ideeën die een nieuwe generatie heeft, moeten worden ondersteunt en daar kan het gemeenschapsgeld dat uit mijn boek vloeit hopelijk een mooie bijdrage voor zijn. Het zijn nu nog grove schetsen, maar de komende tijd ga ik daar samen met het vierkoppige bestuur verder vorm aan geven.

En dit is pas het begin! Gisteravond maakte de uitgever bekend dat de tweede druk is ingezet. Ik vind het geweldig dat ik op deze manier, met dit platform, mijn ervaringen mag delen. Ik ben benieuwd naar wat er allemaal komen gaat de komende tijd. Maar eerst vandaag: ik ben volop aan het nagenieten van een avond die ik nooit zal vergeten.

Leef! is overal verkrijgbaar.

Presentatie / speech

 

14 gedachten over “Boekpresentatie Leef!”

 1. Hallo Laura,
  Je hebt mij diep geraakt met je boek! Ik herken veel in wat je schrijft! Ook het oneindigteken is voor mij erg belangrijk geworden, net als het getal vier.
  Ik wens je veel liefs toe!
  Petra

 2. Lieve Laura,
  Met jou aangrijpende en inspirerende verhaal heb jij mij wakker geschut.
  Ik leefde niet meer in het moment, ik wist niet meer hoe het moest….altijd bezig met straks, later en……
  Maar toen was daar jou verhaal en het is gelukt….jij hebt mij geraakt en ik voel het in heel mijn lichaam.
  LEEF!
  Dankjewel Laura, ik koester jou mooie verhaal, ik wens je nog een hele mooie tijd. Nu hier op aarde en daarna……….
  Ik zal jou woorden mooie woorden nooit vergeten. Ze gaan met mij mee, iedere dag!
  Veel liefs

 3. Beste Laura,
  Ik heb net je boek in een zucht uitgelezen.
  Mijn schoondochter gaf me een door jou getekend exemplaar mee op vakantie.Momenteel ben ik met mijn zus die kanker heeft en uitzaaiingen in de longen op vakantie.
  Ook zij heeft die instelling van geniet van de dagen zolang het nog kan en praat over de dingen die er toe doen. Dank je wel voor je mooie boek,

 4. Hoi Laura,

  Als alle mensen waren zoals jij zou de wereld er stuk beter uitzien.
  Ik heb je boek bijna in een ruk uitgelezen. Ben zelf niet ziek maar ben er toch erg door geinspireerd.
  Ook mijn dochter die je bij Knevel en van den Brink heeft gezien is erg onder de indruk. Zij wil het boek ook lezen en mijn zoon van 22 zou verliefd op je kunnen worden zei hij.
  Wij hopen dat je ons nog erg lang blijft inspireren met mooie levenslessen die je ook erg goed verwoord.
  Veel mooie jaren nog,

  Vincent Lena Claudia en Casper

 5. Beste Laura,
  Ik heb je boek niet gelezen, maar wel je interview in de Volkskrant van 13 juni.
  Ook begreep ik dat jij al zowat de beste medische behandelaars hebt.
  Mocht ik er iets toevoegen kan, omdat ik nogal kennis heb van Chinese kruiden
  om de levenskwaliteit te verbeteren, dan kan jij mij natuurlijk benaderen.
  Anders, wens ik jou heel veel sterkte toe,
  H. Kwee, arts en Chinese geneeskundige.

 6. Lieve Laura,

  Wat kan jij mooi schrijven!
  Naast dat ik het boek voor mijzelf heb gekocht, heb ik deze ook gelijk voor mijn moeder en mijn nichtje gekocht.
  Ik heb jou boek ik rap tempo uitgelezen en daarbij erg genoten, gehuild en gelachen.
  Je woorden raken mij diep en ik ben geïnspireerd.

  Ik heb het geluk dat ik nu 30 jaar mag zijn!
  Zo’n 10 jaar geleden begon mijn chronische ziekte, daarbij ben ik heel dankbaar dat ik met deze ziekte oud kan worden.
  Maar toch zie ik enorm veel vergelijkingen met jou ervaringen.
  Daarbij probeer ik de mooie dingen te koesteren en te genieten van elke dag.
  Wat door jou boek alleen maar beter zal lukken.

  Ook heb ik besloten toch voor een leuk hondje te gaan zoeken, hierover ben ik al een hele lange tijd aan het twijfelen.
  Ik was altijd bang dat ik dat niet aan kon, maar volgens mij kan ik uit jou ervaring met Tirza opmaken dat je er juist veel energie van krijgt.

  Laura, ik wens jou nog alle geluk en geniet van het nu!

  Liefs,
  Jody

 7. Beste Laura,

  Ik heb zojuist de aflevering van Knevel en van Veel de Brink gezien! Wat een pracht mens ben jij, ik wens je nog een mooie tijd toe samen met iedereen die je lief is ! LEEF!

  Groetjes Anne

 8. Hallo Laura,

  Ik hoop dat je nog heel lang kunt blijven genieten in het Nu en van alle lieve mensen om je heen. Tijdens de opnames van Spijkers met Koppen zat ik naast je en zei ik dat ik heel graag je boek wilde lezen. Je verhaal heeft mij in korte tijd veel duidelijk gemaakt over belangrijke dingen in het leven. Ik ben onder de indruk van jouw kijk op het leven, terwijl je nog zo jong bent. Toen ik je zag die zaterdag 17 mei wist ik nog niet wat ik nu weet; mijn uitslagen zijn goed en het zijn niet de gevreesde uitzaaiingen die op de MRI zichtbaar leken. Hoewel ik nu ineens weer een toekomst lijk te hebben, begrijp ik denk ik des te beter jouw situatie. Ik bewonder je moed en kracht om je verhaal met ons te delen. Graag deel ik wat van mijn nieuwe energie met jou.

  Liefs, Anita

 9. Beste Laura,
  Ik ben onder de indruk van je verhaal en tegelijkertijd herken ik ook veel. Mijn jongste zoon heeft 5 jaar geleden leukemie gehad. Hij was toen 7. Twee jaar later kreeg mijn man kanker. Mijn man is vorig jaar overleden, met mijn zoontje gaat het nu goed. Mensen zeggen vaak, ‘wat een ellendige jaren’ maar we hebben zo ontzettend veel mooie, leuke, warme, hilarische, ontroerende momenten gehad. Omdat we geleerd hebben dat elke dag er één is. De toekomst is niet meer van belang, die komt vanzelf wel, of niet meer, maar NU… daar gebeurt het. En ook nu, na het overlijden van mijn man, heb ik verdriet maar ben ik blij dat ik de vaardigheden heb geleerd om nu te blijven genieten van mijn kinderen, familie en mijn vrienden. Ik wens jou en je naasten nog talloze mooie dagen toe en ik hoop dat je nog heel veel mensen kunt inspireren. Het ga je goed. Marielle

 10. Hoi laura,

  Bedankt voor het schrijven van je verhaal. Je hebt me gister iets waardevols geleerd. De tijd gaat zo snel. Het is niet te stoppen. Ik heb een toekomst die ik wel eens voor lief neem, voor me uit schuif. Eng vind. Wat zonde! Ik heb je boek letterlijk in een ruk uitgelezen, in een dag. Wat mooi dat je nog leeft! Veel geluk met je foundation. Je bent een gezegend mens. Ga door !

 11. Lieve Laura,

  Was spreek je prachtig en wat een mooie boodschap heb je. Ik ga je verhaal zeker lezen. Ik hoop dat je vandaag een mooie dag hebt, dat de zon voor je schijnt en mensen naar je lachen.

  Liefs,
  Femke

 12. Ik vind het mooi hoe positief jij bent. Fijn dat je boek mocht uitkomen. Ik wens je Gods kracht toe, dat Hij jou dragen mag en je Hem mag zoeken in alle moeilijke en mooie momenten. Ik hoop dat je hoop in Jezus is, dan kan je echt sterven!! Sterkte!!

 13. Lieve Laura,

  Een mooi moment de presentatie van je boek! Is een felicitatie op zijn plaats ? Ja voor dit boek zeker ondanks dat de aanleiding het niet is weet ik zeker dat het een prachtig boek is die door vele zal worden gelezen. Ik moet zeggen dit is niet direct het boek waar ik in een boekwinkel naar toe zou lopen, maar zoals in je eerder blog al aangegeven je hebt mij geraakt met je verhaal. Ik zal dit boek dus zeker gaan lezen en waarschijnlijk nog meer onder de indruk zijn dan ik nu al ben. Ook de oprichting van een foundation geeft weer blijk van het bijzondere dat je in je hebt en het uitzonderlijk dat je zelf bent en uitdraagt. Vele mogen een voorbeeld nemen aan
  jou. Wees inderdaad trots op wat je hebt bereikt hoe gewoon het voor jou is zo speciaal zullen velen het met mij vinden.

  Ik hoop dat je boek een bestseller eerste klas word waardoor de foundation zijn werk ruimschoots zal kunnen doen.

  Ik blijf nieuwsgierig naar je volgende blog en zal je zeker blijven volgen.

  Gr
  Ronald

 14. Lieve Laura
  Wat mooi dat het boek nu is uitgekomen ! En wat zul je genoten hebben met trotse ouders en broers !
  Het boek ligt boven bij mijn koffer en gaat mee op vakantie naar Samos !!
  Hoop jou en Rianne daarna snel te ontmoeten met Cors de meiden en de hondjes !!
  Veel liefs Joke en Cors

Reacties zijn gesloten.