Change of time

‘New worlds for the weary. New lands for the living. I could make it if I tried. I closed my eyes I kept on swimming. Time, love. Time, love. Time, love. It’s only a change of, time, love.’ Josh Ritter (Change Of Time)

Vandaag is een vreemde dag. Een dag waarin ik mezelf dwing in het heden te leven, maar mijn gedachten steeds weer verdrinken in de stroom van herinneringen die dit jaar zijn ontstaan.
18 april.
Vorig jaar stond ik op with no idea. Geen ideeën over wat de dag zou brengen, geen idee dat het onschuldige leven voorgoed zou verdwijnen en de levenslust vanaf die dag zou exploderen in grootsheid. Vorig jaar kwamen mijn ouders ‘s avonds vertellen dat de gemaakte scan niet oké was. Er ontstond een duidelijke scheiding vanaf die avond. Sindsdien weet ik waar ik elke dag was, wat ik deed, hoe ik me voelde en wie ik ontmoette.

Ik leef zoals vaker gezegd liever vandaag, dan in het verleden, maar nu denk ik aan vorig jaar. Blij dat ik dit in goede gezondheid kan schrijven, blij dat ik alle momenten van dit jaar op de manier zoals ze waren, kon inkleuren met felle kleuren. Ik leefde de afgelopen twaalf maanden met grootste snelheid. Ik maakte reizen, waarin ik letterlijke grenzen overstak, maar zeker ook mijn eigen grenzen verruimde. Ik genoot van speciale feesten, ik maakte vele keuzes, LEEF! kreeg vorm en het waren en zijn tijden van bezinning als ook tijden van ontmoetingen. Ik had het nooit willen missen.

Ik ben verwonderd, maar soms ook verward. Alles, werkelijk alles, is namelijk anders. Mijn leven heb ik 180 graden omgegooid vanaf die dag, vorig jaar 18 april, niet omdat het niet goed was, maar omdat het begrip ‘tijd’ veranderde. Verwarrend dat alles anders is, behalve hetgeen van waaruit dit tot stand kwam: mijn gezondheid. Deze is nog altijd goed. De factor die zo bepalend bleek voor alle keuzes die ik maakte, de kanker, lijkt stabiel.

Het zijn soms de uitdagingen van mijn bestaan te proberen bepaalde ‘jonge’ waarden te behouden: ambitie, toekomstdromen. En mij niet te laten leiden door ideeën in mijn hoofd over ziek zijn, want hoewel ik feitelijk gezien iets heb, voel ik daar op dit moment vrij weinig van.

Wat leert deze dag? Terugkijken is niet altijd erg. Het zorgt voor een moment van bezinning en ook van dankbaarheid. En het leert mij dat het leven nooit verwarrend is, het is helder in haar taal als we leren verwonderen.

6 gedachten over “Change of time”

 1. Laura,
  Lieve Laura,

  In het vorige tijdperk behoorde de vorige generatie een voorbeeld voor de volgende generatie te zijn, NU is de volgende generatie een voorbeeld voor de vorige generatie.

  Dank dat jullie er zijn.

  Pascale Martina
  (14-05-1969)

 2. wat ben jij een machtig, krachtig en prachtig mooi mens Laura Maaskant <3

 3. Laura,
  Je bent een bijzonder, inspirerend mens, prachtig!
  Harrie

 4. lieve Laura
  Ook ik blijf me verwonderen om jouw,om met zoveel kracht in het leven te staan en zo vol goede moed en positiviteit. Een prachtige blog..Het is een eer om jou al 21 jaar te mogen kennen. En morgen een fijne dag toegewenst samen met je jarige moeder. Joop

 5. beste Laura,

  ook ik kijk even terug naar vorig jaar, toen ik je mocht ontmoeten op de speciale dag met het Koningspaar. Een bijzonder moment waar ik met plezier naar terug kijk. Vandaag lees ik je blog en ben ik plaatsvervangend trots! mooi geschreven maar vooral ook mooi beleefd door jou. Ik zou je graag een keer willen uitnodigen in het inloophuis Parkhuys Almere, voor een kopje thee en een leuk gesprek. Je bent een inspiratie.
  Lijkt het je wat? dan maak ik graag een afspraak met je. met groet, Katinka van der Linden, directeur Parkhuys Almere

  • Beste Katinka,

   Dankjewel voor je bericht. Ja, wat was vorig jaar ook een bijzondere dag met het Koningspaar. Ook ik herinner zeker de ontmoeting die we daarna hadden. Het lijkt me leuk af te spreken en naar het inloophuis te komen. Zullen we dat via de mail doen, gaat net zo gemakkelijk;). Mijn mailadres: leef@lauramaaskant.nl. Voor nu fijne Paasdagen, hartelijke groet Laura

Reacties zijn gesloten.