Condoleanceregister

82 Reacties op “Condoleanceregister

 1. Ik dacht vandaag hoe zou het met Laura Maaskant zijn? Want toen iemand gisteren “Leef” zei moest ik aan je denken. Tot mijn schrik zag ik dat je 2 maanden geleden bent heengegaan. In 2014 zag het er somber voor je uit. Nee, een studie voltooien zat er niet in. Een liefdesrelatie met jouw vooruitzicht was ondenkbaar. Maar je kreeg wel een relatie en je master had je bijna gehaald. Blijkbaar dacht de Kosmos er anders over dan jij had verwacht. Ik zie de kansen die je toch nog werden geboden en jij met beide handen aangreep, als een Kosmische beloning voor je prachtige boek en je wijsheden waar heel veel mensen kracht uit hebben geput. Laura, je hebt een steen gelegd in de rivier, de stroom zal nooit meer hetzelfde zijn. Dank je wel lieve Laura. Rust zacht.

 2. Liebe Familie von Laura,
  Laure hat ein tolles Buch geschrieben. Habe es gerade gelesen. Sie hat sich eine so tolle Einstellung zum Leben und zum Tod erarbeitet. Ich habe mir viel zu Herzen genommen und will versuchen einiges von Laura zu lernen und umzusetzen auf mein Leben und meine Einstellung zum Tod.
  Ich bin mit so gemischten Gefühlen auf diese Seite gegangen und bin traurig, dass ich das Buch nicht früher gelesen habe. Dann hätte ich Laura persönlich schreiben können. Jetzt ist es leider zu spät.
  Ich hoffe sie ist friedlich eingeschlafen, ohne allzu große Schmerzen. Sie hätte es verdient.
  Es muss weh tun so eine Tochter zu verlieren, auch wenn Laura keine Angst vor dem Tod gehabt hat.
  Ihnen gehört mein ganzes Mitgefühl.
  Während ich dies schreibe habe ich selber Tränen in den Augen,
  Ich hoffe Laura geht es gut, dort wo sie jetzt ist.
  Ihnen alles Liebe und Gute.
  Silvia Hiebler
  Landsberg am Lech

 3. Liebe Familie von Laura,

  gerade habe ich das Buch gelesen und es bewegte mich auf diese Seite zu gehen und musste feststellen, dass Laura nun erlöst von ihrer Krankheit in die Ewigkeit ziehen durfte.
  Ihnen möchte ich mein von Herzen kommendes Mitgefühl zum Ausdruck bringen. Ich wünsche Ihnen ganz viel Kraft auf Ihrem weiteren Weg.

  In herzlicher Fürbitte

  Martina Moritz
  Leipzig

 4. Na het boek van Laura gelezen te hebben is er bloem van 25 niet meer in ons midden. Deze bloem heeft een oude eik van 91 geleerd hoe ook ik de laatste maanden en of jaren mag leven. De mogelijkheden positief in te vullen en wat niet meer kan te accepteren. Het geeft mij rust! Bedankt Laura! Alllen ouders en broers met de vele dierbaren wil ik condoleren met het verlies van Laura. Zoek troost bij elkaar. Troost is als een Oase in de woestijn. De tweede lezer is bezig, de derde staat in de wacht. Met een meelevende groet van een kennis van de Familie van Woerden. Egbert Tietema.

 5. Jan Smeets, Ommel
  Gisteravond (2/10/2019) heb ik de laatste pagina’s gelezen van het boek “LEEF”.
  Een geweldig boek. Openhartig vertelt Laura over haar ups en downs nadat ze op 15 jarige leeftijd botkanker krijgt. Ze stelt zich erg kwetsbaar op en deelt vele persoonlijke zaken met haar lezers. De chemo en de onzekere toekomst is erg zwaar. Ondanks alle ellende wil Laura evenwel de verwondering van een kind blijven ervaren. Zoeken naar het waarom van de ziekte heeft geen zin. Het leven is niet altijd maakbaar. LEEF, “Het leven is te kort om niet te dromen, te durven en te doen” aldus Laura.
  Ook als je ongeneeslijk ziek bent; leef en maak herinneringen samen met je familie en vrienden. LEEF is een prachtig boek. Een diamant die blijft schitteren, ook na de dood van de auteur Laura. Veel inspiratie en interessante overwegingen geeft deze jonge bloem.
  Erg jammer dat deze prachtige bloem niet verder kon groeien en bloeien.
  Gelukkig hebben we haar boek nog.
  Jan Smeets Ommel 3/10/2019

 6. Lieve familie
  Gecondoleerd met dit grote verlies. Ademloos mooi is haar boek, net of ze voortleeft…
  Gr Wolly

 7. Lieve Laura!

  Je bent er NIET MEER…maar ook NIET MINDER…

  Je hebt gelachen, gedanst, geflirt, gedacht, gesproken, geschreven, geluisterd, gehoopt, gevochten, gerust, gedeeld, berust…
  En nu na zoveel gedaan en betekend te hebben in korte tijd…mocht je weer terug naar het veld ENERGIE…waar alles begint en alles herbegint…GEEN EINDE…maar er komt weer een NIEUW BEGIN! Dank je wel dat je er was, betekenis had en gaf, inspireerde en deelde wat je wilde zijn en was!!

  Ben.

 8. Dag Laura,

  Zo nu en dan duik je ineens op in mijn gedachte en denk ik; laat ik eens zien hoe het met je gaat. Ik lees net dan ook dat je het lichaam verlaten hebt. Ik wil je bedanken voor de indruk die je op mij hebt gemaakt, en nog steeds maakt, om het leven te leven, zoals het helemaal volwaardig is. Ik wens jou, en je familie, veel rust en lichtheid. Dankjewel.

 9. Lieve Laura,

  Dankjewel voor wie je was en dat jij jouw wijsheid hebt gedeeld met allen die jou mochten zien. Wat een krachtige, dierbare vrouw! Zo’n voorbeeld en inspiratiebron. Ik heb zoveel van je geleerd. Je boek in een ruk uitgelezen. Dit boek heeft van alle boeken die ik heb gelezen, de meest intense indruk achtergelaten. Het voelt alsof ik je heb gekend. Wat een groot verdriet voor al je dierbaren die hier nu achterblijven. Woorden schieten verder tekort. Al zovelen voor mij hebben het zo goed verwoord. Laura, goeie reis! Ik koester jouw verhaal. Dank!
  In liefde, Erica

 10. Je vertelt dat je besefte dat je er alleen door heen moest en dat dat ook bij het proces hoorde.

  Onze toevallige ontmoeting was geen toeval en helaas eenmalig.
  Je bent een echte vriendin en een soort zus voor me. Dank je wel dat je er bent in mijn geheugen en in mijn ontwikkeling.

  Ik kijk nu naar de voorflap van je boek. Ik glimlach 🙂

  Ik wens de familieleden veel sterkte toe.

 11. Gecondoleerd en heel veel sterkte voor de nabestaanden.
  Ik heb zojuist haar boek gelezen. Inspirerend, mooi en ontroerend.
  Veel sterkte!

 12. Lieve Familie van Laura,
  Gecondoleerd met dit grote verlies. Ik ben diep geraakt na het overlijden van Laura. Ik heb met vol bewondering haar boek “LEEF” gelezen. Wat een wijsheid en zo mooi geschreven. Zij is een hele belangrijke inspiratiebron voor mij om met optimisme door het leven te gaan.
  Ik zal haar nooit vergeten en zal haar boek ter nagedachtenis aan haar, weer gaan lezen. Zij blijft voortleven in mijn gedachte. Zij is niet weg, maar naar een andere wereld gegaan. Een wereld waar vrede en harmonie heerst bij God, Onze HEER.

  Heel veel sterkte de komende tijd,

  Hartelijke en lieve groeten van,

  Paul A.J. Jahn

 13. Lieve Familie van Laura,

  Kennen doen we elkaar niet maar grenzen vervagen als een mooi mens zich heeft losgemaakt van onze wereld.

  Ik wens jullie veel sterkte in het verlies een mooie plek te geven in jullie leven.

  Warme groet

  Saskia Middelkoop

 14. Lieve nabestaanden van Laura,

  Sinds 21 September 2014, de dag dat ik Laura’s boek kocht, is zij niet meer uit mijn gedachten geweest. Sinds die dag ook heb ik God gebeden om een wonder, omdat er, naar menselijke maatstaven, geen genezing mogelijk was.
  Naarmate de jaren verstreken, ben ik steeds meer hoop gaan koesteren:
  Op 2 mei 2016 zei Laura in een interview met Omroep Flevoland, dat het goed met haar ging. En op 6 september 2017 zei Antoinette Scheuldermann in DWDD dat Laura naar de VS was om haar studie kunstgeschiedenis af te maken en dat ze daar ook haar vriend had leren kennen. Dolblij was ik.

  En nu is er dan na 25 jaar, 4 maanden en 25 dagen een eind gekomen aan Laura’s inspirerende, liefdevolle, sprankelende, bemoedigende en troostrijke leven hier op aarde. Op Maria ten Hemelopneming heeft God haar tot zich geroepen. De aardsengel is nu aartsengel geworden. Ik zal je nooit vergeten, lieve Laura. Rust in vrede.

 15. Na haar boek heeft ze nog 4-5 jaar geleefd. Wat een positiviteit, wat een intensiteit van leven, wat een heerlijke vrouw om te horen praten, om van te lezen. Vooral genieten van het leven dat moet je doen, ze straalt het continu uit. Zo jong nog om al te moeten sterven, veel te jong. Zo’n mooie mens die voor vele mensen een waardevol steun moet zijn geweest.
  Dank je, Laura, om wie je was, omdat je bij ons was.

 16. Gecondoleerd met het overlijden van jullie dochter en zusje.Gelijk met laura werd onze dochter Kyra ook ernstig ziek ,zij overleed in2016 op 23jarige leeftijd..Het gemis is niet te beschrijven,wens jullie alle veel sterkte .Indrukwekkend boek en mooie interviews laat laura na dat het tot troost mag zijn.

 17. Lieve Laura,
  Wat heb je me geraakt met je wijsheid. Zelf net gehoord dat ik uitzaaiingen heb. Jouw boek is mijn bijbel op dit moment. Zo wil ik het leven en de dood ook gaan zien. Dank je wel en ik weet zeker dat jij op een prachtige plek bent nu in het hiernamaals.

 18. Lieve Laura,

  Bedankt voor het schrijven van dit boek. Ik heb er veel aan gehad. Ik hoop dat je een mooi plekje gevonden hebt.

  Groeten,
  Eva

 19. Lieve nabestaanden van Laura,
  Van een afstand volgde ik Laura en op een dag was zij uit de publiciteit … en op een dag is zij met haar heengaan weer in de publiciteit. Wat was/is zij een mooi mens! Ik wens jullie kracht toe om met liefde en dankbaarheid om te gaan met het fysieke gemis van Laura.

 20. Lieve Laura, het was fijn om je als studiegenoot te hebben mogen leren kennen.

  Veel sterkte gewenst voor de nabestaanden.

 21. Het overlijden van Laura heeft me diep geraakt. Het zit erop voor haar, maar haar boodschap blijft voortleven. Ze was voor mij een grote inspiratiebron. Het verlangen om af en toe zo te leven als zij is groot, maar bereik ik maar niet. Tijd bestond voor haar niet en zo leefde ze. Wijsheid is dus ook niet gekoppeld aan (leef)tijd. Door haar wijsheid heeft ze mij wijzer gemaakt, hoewel ik al decennia langer leef. Dankbaarheid is dus wat ik vooral voel, naast het verdriet dat de dood onomkeerbaar is. Dank je wel, Laura. Jouw leven gaat in een andere dimensie verder en daarmee is die dimensie buitengewoon verrijkt.
  Ouders en broers van Laura. De afgelopen week heb ik veel aan jullie gedacht. Wat zal het zwaar zijn om zonder zo`n mens verder te leven. Ik denk dat haar grootste verdriet was om jullie achter te laten. Heel veel sterkte!

 22. Een en al bewondering voor een vrouw die het leven, als geen ander wist te leven. Wat een bron van inspiratie. Het gemis zal groot zijn maar wie weet hoe mooi de reis is die Laura nu maakt. Heel veel sterkte voor allen die van haar houden.

 23. Lieve familie, vrienden en bekenden van Laura, ik wens jullie veel sterkte met dit grote gemis! Wat een mooie visie op het leven heeft Laura! Een voorbeeld! Haar boek/leven heeft veel indruk op me gemaakt.

 24. Een inspirerende jonge vrouw is heen gegaan. Een voorbeeld voor ons allen hoe zij met deze ziekte is omgegaan. Lieve familie van Laura. Ik wens jullie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

 25. Gecondoleerd met het verlies van jullie dochter en zus.
  Heb het boek LEEF! net gelezen. Alsof het zo moest zijn, kwam het boek min of meer toevallig tegen.
  Goed geschreven, zeer inspirerend en hoopgevend!

 26. Lieve Laura je was een inspiratie voor ons allemaal! Hoe jij in het leven stond, je was en bent een bikkel!! Rust zacht xxx

 27. Je verhalen, je denken, je perspectief, je wezen, het heeft mij levende inspiratie nagelaten. Je hebt me ontroerd met je wijsheid en ik beleef dat als een bezielde gift. Dankje dat je er was! Veel liefde gewenst voor ieder die haar lief had.

 28. Ik heb zojuist je boek gelezen. Ik weet niet zo goed waarom nu pas maar nu voelde het alsof het er tijd voor was. Het boek was zwaar, inspirerend, mooi en soms pijnlijk om te lezen maar wat ben ik blij dat ik het gelezen heb. Nu ben je er echt niet meer en lig je daar in je mooie uitgekozen jurk en kijkt je familie naar je filmpje. Ik hoop dat je, je mooie energie een plek mag geven in een oneindig mooi leven na dit leven. Alles is liefde ik ga het meedragen in mijn hart. Veel sterkte aan allen die haar nu moeten missen die hier nog zijn.

 29. Gecondoleerd met het verlies van een sterke en bewuste vrouw.

  Laura heeft ons laten zien dat de keuze om iets juist niet te doen zeker niet verkeerd is.
  In haar geval was het de allerbeste keuze.
  Bedankt.

 30. lieve laura
  dankje voor je mooie boek LEEF
  in het licht ben je zeker al aan gekomen
  sterkte en liefde voor alle mensen die laura kennen
  namaste caroline

 31. Beste Rianne en familie,

  Gecondoleerd met dit enorme verlies.
  Ik was zeer geraakt door haar boek en de interviews.
  Wat een wijsheid en kracht.
  Daar werd ik stil van.
  Veel sterkte

  • He Ida….
   Wat bijzonder dat ik jouw berichtje zie. Vriendin uit een ver verleden.
   Mogelijk kunnen we elkaar nog eens ontmoeten.liefs Rianne

 32. Lieve familie en vrienden en iedereen die Laura gekend heeft.

  Laura schreef een prachtige zin in haar boek Leef: ‘Voor de ‘engel zonder vleugels’ is het niet moeilijk om dood te gaan, omdat ze verlangt naar vleugels die ze uit mag slaan, naar het witte licht waar ze thuis hoort’. Zo mooi! Ik hoop dat Laura nu een engel is met vleugels in het witte licht.

  Ik heb grote bewondering voor haar en ze heeft me erg geïnspireerd, vooral in de tijd dat ik pas kanker had. In mijn blog heb ik haar meerdere keren genoemd en geroemd.
  Nu is ze voor altijd in en om ons heen, in oneindige liefde verbonden.
  Ik heb haar niet persoonlijk gekend maar ik heb tranen met tuiten gehuild om haar overlijden. Wat een kwaliteit heeft zij in haar leven gelegd! Respect!

 33. Lieve familie, gecondoleerd met het verlies van jullie lieve dochter. “Op hoge hakken de hemel in.” Mogen de engelen haar naar het hemels paradijs begeleiden.

 34. Je boek LEEF! was een bron van herkenning en zeker ook een inspiratie om nog meer van het leven en het nu te genieten. Het is een voorrecht je een paar keer gezien en gesproken te hebben. Bewondering voor de keuzes die je maakte en daar vol voor ging. Veel sterkte aan alle nabestaanden en mensen die haar een warm hart toedragen. In gedachten leef je voort!
  Richard

 35. Hé lieve, leuke Laura, ik vond het superleuk met je. Jammer dat je er zo snel vandoor moest.

  Hopelijk treffen we elkaar ooit ergens daarboven, mocht die mogelijkheid bestaan (en zet alvast een Margarita klaar, als wilt).

  Liefs, knuffel,
  Jeroen

 36. Het is denk ik 5 jaar geleden dat ik jou en je hond thuis ophaalde in Amsterdam.
  Jij gaf een lezing in de Oosterkerk in Haarlem over je boek LEEF.
  Het was een mooie liefdevolle inspirerende avond, jij zei woorden die ik nooit vergeten ben.
  Dag Laura dank.
  Ineke Smit

 37. Live, laugh, love, wonder!

  Lieve Laura,
  Ik heb je nooit ontmoet, maar deze 4 woorden komen in mij op als ik aan je denk. Je hebt veel mensen geïnspireerd en ik weet zeker dat je de vlinders hier volop laat vliegen, de bloemen laat groeien en iederéén een beetje meer in het nu laat leven. Dank je wel

 38. Bert Schuurman 21 augustus 2019

  Lieve Laura het doet pijn dat jij er niet meer bent zo’n moedige vrouw .
  Jij inspireerde mij om net als jij te leven te genieten elke dag .
  Jij hebt daarom een plaatsje in mijn hart gekregen .
  Jij bent nu een engel ja jij sloeg je vleugels uit en ging als een vlinder naar de hemel.
  Bij mij zal je altijd blijven voortleven ja diep in mijn hart.
  Dank je wel lieve meid.
  lieve familie en allen die Laura een warm hart toe droegen veel sterkte in dit verdriet en weet ik leef met jullie mee

 39. Wat een inspirerende vrouw !
  Ze heeft alles uit het leven gehaald waar ze voor stond: LEEF !
  Heel veel sterkte voor iedereen die van Laura hield (houdt)

 40. Dag lieve Laura en familie. Je hebt mij zoveel gegeven. Eigenlijk iedereen. Woorden kunnen niet uitdrukken wat je soms wil zeggen. Het maakt stil. Voor altijd in mijn hart.

 41. Gecondoleerd en heel sterkte voor familie en vrienden. Je hebt je leven geleefd zoals jij dat wou. Het boek heeft nu helemaal een speciaal plekje en blij dat ik met mijn lieve vriendinnetje naar het theater ben geweest hier in Emmeloord. Vergeten wordt je nooit ❤️✨

 42. Pas sinds kort in aanraking gekomen met Laura. In mijn beleving vertolkt zij dat wat bewustzijn is en geeft het door aan mij. Wat een prachtige inspiratiebron.
  Veel sterkte en liefde toegewenst.

  Michiel Amsterdam

 43. Lieve familie van Laura,
  “Dat het sterven van de een het levensvuur van heel veel anderen kan aanwakkeren” schrijft Laura op haar blog nav de serie “kijken in de ziel”
  Laura heeft velen aangewakkerd en verlicht! Dat ze haar lijden zo heeft weten om te zetten op haar leeftijd is eigenlijk niet te bevatten. Wat een krachtige, prachtige wijze vrouw.
  Moge jullie levensvuur en dat van heel veel anderen door haar verder aangewakkerd worden.
  Dat zij voor altijd in en om jullie heen is!
  Heel veel sterkte!
  Dankjewel lieve wijze Laura voor wie je was
  Lydia

 44. Wat een GROOT verlies en verdriet. Heel veel sterkte voor familie, vrienden en naasten.
  Ze heeft veel wijsheid, inspiratie, hoop, kracht en LIEFDE gebracht in dit veel te korte leven.
  Bewonderenswaardig!

 45. Schelpen die breken onder je blote voeten…..
  Hoe een jonge vrouw een vrouw op leeftijd een levensles gaf met een prachtig boek.
  Veel sterkte aan iedereen die haar lief heeft.

  Ingrid

 46. Lieve Laura,

  Even stil ben ik, nu ik weet dat je er niet meer bent. Je hebt deze wereld een beetje mooier gemaakt. Je zal worden herinnerd en een geweldige inspiratiebron blijven. In het ‘nu’ waarin je zo graag leefde en in het ‘morgen’ voor anderen.

  Je bent mijn grote voorbeeld om op jonge leeftijd positief met deze nare ziekte om te blijven gaan. Te kijken naar wat er wel is, in plaats van niet. Dank je wel.

  Je zal gemist worden,

 47. Get Up and Get Out. Onvergetelijk optreden van Sharon Jones in Olympia Parijs.Waarom deze reaktie.? Omdat Laura en Sharon het leven omarmde in al zijn pracht en onvoorspelbaarheid. Angst is de meest slechte raadgever. LEEF.*******

 48. Lieve familie en vrienden,
  een paar jaren geleden kwamen Laura en een aantal van jullie op een camping in Zuid-Frankrijk, tijdens jullie fietstocht, op zoek naar een overnachtingsplek. Snel hebben we toen voor jullie een gite klaar gemaakt. Laura heeft toen al op ons een enorme indruk gemaakt zo jong als ze was. Ik heb haar nog wat foto’s opgestuurd van dat bezoek en na de korte mailwisseling die we hadden was mijn respect voor haar nog groter dan daar voor.
  LEEF! Was haar motto. En dat deed ze dan ook, ondanks moeilijke beslissingen.
  Ik ga haar motto overnemen (ik heb 6 weken geleden gehoord dat ik blaaskanker heb.)
  Ik wens iedereen die verdriet heeft over het verlies van Laura veel sterkte en hoop dat iedereen aan haar en haar levenslust blijft denken: LEEF!

  Mayke

 49. Lieve Lau,
  Wat was je een pracht mens en wat was het prachtig om je inspirerende leven mee te mogen maken en te volgen.

 50. Lieve familie en vrienden van Laura,
  Heb ik Laura gekend, of heeft Laura mij gekend? Nee, ik zal geen diepe indruk op haar gemaakt hebben. Ik schreef over haar na haar indrukwekkende fietstocht bij aankomst op De Deel in Emmeloord, na de opening van het Toon Hermans Huis in Emmeloord en mocht haar telefonisch interviewen na de publicatie van haar boek Leef! Ik vroeg me regelmatig af hoe het met haar ging en volgde haar op haar blog. Op mij heeft ze wel een onuitwisbare indruk gemaakt! Het raakt me dan ook diep dat zo’n jonge, mooie, intelligente vrouw met zo’n lief karakter overleden is en een enorme leegte achterlaat voor haar naasten. Ik wens jullie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

 51. Lieve Laura,
  Ik heb je niet gekend. Maar door je boek en de Theatervoorstelling, die door Jamie Grant zo voortreffelijk is neergezet heb ik je toch gedeeltelijk leren kennen. Je mocht maar 25 jaar worden. Maar je hebt je leven als een mens geleefd, waaraan velen een voorbeeld kunnen hebben. Jij bent een voorbeeld ook voor andere jongeren, die ook ongeneeslijk ziek zijn.
  Ik heb diep respect voor jou zo jij je kanker hebt weten uit te schakelen en bent gaan leven…
  Rust zacht Laura….in mijn ogen leef jij verder….

 52. Lieve Familie en vrienden,
  Het boek “leef” heb ik als verpleegkundige meerdere malen gelezen, aangrijpend en inspirerend.
  Je bent een voorbeeld geweest. De nabestaanden wens ik toe dat de mooie en liefdevolle momenten in de herinnering blijven voortbestaan.

 53. Lieve familie en andere geliefden van Laura,

  Gecondoleerd met het verlies van een prachtig, inspirerend mens! Helaas heeft het niet zo mogen zijn dat ze oud is geworden, maar ze heeft een enorme impact gemaakt. Ze heeft mij en velen met mij geïnspireerd. Wat was ze wijs en wat had ze een prachtige uitstraling!

  Heel veel sterkte en kracht gewenst!

 54. Lieve Laura, mooie oude ziel, met de manier waarop jij het leven hebt omarmd heb je de wereld zo veel glans gegeven. Dankjewel voor het delen van jouw wijsheid, jouw schoonheid, liefde en kracht. Een diepe buiging voor jou. Rust zacht lieve Laura.

 55. Wat ben je een prachtige, krachtige, wijze vrouw Laura! Rip.
  Heel veel kracht, moed en liefde voor allen die haar liefhebben

 56. Ik las haar boek dit weekend, niet wetende dat ze al was overleden. Ze is zo tastbaar aanwezig dat je weet dat het klopt wat ze schrijft: je ziel en energie blijft. Ik hoop dat jullie als gezin door alles wat ze gezegd en betekent heeft en nog betekent, nog hechter en met een warme glimlach aan haar denken. Ze heeft veel gebracht, is een mooi mens!

 57. Een mooie vrouw, inspirerend, positief en oprecht. Tijdens het lezen van haar boek LEEF rolden tranen over mijn wangen omdat ik sommige gevoelens herkende. Ze heeft me echter ook doen glimlachen door haar energieke woorden, dat heeft mij veel kracht en steun gegeven om deze ziekte te dragen. Heel veel dank hiervoor.
  Familie en nabestaanden, gecondoleerd.

 58. De dood zit je op de hielen, en dan je dagen vieren. Laura gaf prachtige woorden aan die levenshouding. Ik huilde om de herkenning van schrik, verdriet en angst, maar vooral van moed. Ik ben haar dankbaar. Voor haar woorden van lotsverbondenheid, levenskunst en levenslust. Sterkte voor een ieder die haar liefheeft

 59. Gecondoleerd met jullie dochter en zus. Ik ben diep geraakt door het leven en de woorden van Laura. Rust zacht.

 60. Dank je wel voor het delen van jouw reis. Jij hebt mij ontzettend geïnspireerd om echt te leven en in te zien waar het om gaat. Dank je wel daarvoor.
  Veel sterkte voor alle nabestaanden.

 61. Gecondoleerd en gedeeld verdriet met het overlijden van Laura. Ik heb haar boek gelezen nadat bij mij bijna 3 jaar geleden kanker is geconstateerd. Zij heeft mij veel inspiratie gegeven om ondanks alles door te gaan. Een jaar geleden heb ik – net als Laura – afgezien van verdere behandeling. Dit is voor mij ook een heel belangrijke tijd geweest en ik ben blij dat ik niet op het chemo advies in gegaan ben. Ik geniet van het leven – dankzij Laura – en voel mij nog steeds prima. Hulde aan de levenslessen van Laura!

 62. Familie en vrienden van Laura, gecondoleerd met dit enorme verlies.

  Ik beschouw het als een geschenk Laura te hebben ontmoet in 2014 net na het verschijnen van haar imponerende boek. De indringende en volwassen wijze waarop zij liet zien wat “leven” is heeft mij tot op de dag van vandaag geholpen en inspiratie gegeven juist in donkere perioden. Zij zal dit altijd blijven doen.

  Lieve Laura rust zacht……..

  • Lieve Laura,
   Jij gaf voor mij inhoud aan de woorden “mens zijn”. Dankjewel.
   In liefde en licht,
   Margo

 63. Lieve Laura, wat een prachtig, liefdevol en inspirerende vrouw was je voor mij….rust zacht en heel veel sterkte voor de nabestaanden!

 64. Lieve Laura,

  Je hebt duizenden harten geraakt, mensen geïnspireerd en het verschil gemaakt voor velen. Dankjewel voor je mooie boek, je levenslust en stralende glimlach.

  Mijn oprechte deelneming aan al je dierbare nabestaanden.

 65. Enorme bewondering….dat is wat ik al jaren heb. Zo simpel, het belangrijkste en meest vergeten benoemen…leef! Ze heeft mijn leven in iedergeval een stuk mooier gemaakt door dit te laten inzien. Heel veel kracht en sterkte.

 66. Lieve vader en moeder en broers van Laura, en alle andere familieleden en vrienden die Laura van dichtbij gekend hebben. Gecondoleerd met het overgaan van Laura.
  Wat heeft ze mij geraakt met haar boek Leef. Zo wijs, zo een moeilijk pakket kreeg ze mee toen ze naar de aarde kwam. En wat heeft ze velen harten geraakt met haar autonomie. En zo inspirerend. Haar visie over het leven is waardevol. In haar boek nam ze me mee waar het werkelijk om gaat. Ja Leef, Nu. Wat een mooi mens. Heel veel zachtheid en liefde gewenst voor alle emoties die naar boven komen. Dat de kracht van jullie als gezin ieder helpt in deze rouw-ontwikkeling. Dat Laura af en toe voelbaar bij jullie zal zijn, daar twijfel ik niet over.

 67. Wat moet ik zeggen? Ik ben enorm geraakt door de keuze die Laura destijds heeft gemaakt. Ik voel nu alleen maar, heb geen woorden die dat omschrijven. Ze heeft me geraakt. Lieve familie en vrienden, veel licht, liefde en kracht gewenst xxx

 68. Wat een prachtig positief mens ben jij, ik ken jou niet maar ga jou boek zeker halen, en heel veel sterkte met dit verlies.

 69. Gecondoleerd met het verlies van jullie dochter en zus! Laura is en blijft een enorm inspirerende vrouw. Ik heb veel bewondering voor haar levenslust en haar kracht.

  • Lieve Laura,

   Dank je wel voor je positiviteit. Die had en heeft de wereld nodig. Jouw licht zal nog veel mensen gedurende hun leven bijschijnen.

   Aan alle direct betrokkenen veel sterkte.

   Emiel Stevens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *