Golden Life Foundation

I want the whole world to celebrate. I wanna come home, to the only place I know.
Where the trees I planted grow. I want the whole world to celebrate.’ Mika, feat. Pharrell Williams (Celebrate)

De Golden Life Foundation is sinds afgelopen vier juni officieel een ingeschreven stichting. Goed nieuws! Vier juni gaat in de boeken als een Gouden dag, waarop niet alleen de Golden Life Foundation op papier werkelijk werd, maar waarop Leef! ook in de top-60 best verkochte boeken terecht kwam. Voor mij was dit een extra bevestiging te weten dat het zo fijn is dat alle financiële middelen die uit Leef! komen straks inspirerende ideeën gaan ondersteunen.

Nu de papiermolen grotendeels geregeld is, kan ik samen met het bestuur aan de slag met iets belangrijkers: het invullen van onze waarden, de waarden die we willen vertegenwoordigen en daaruit voortvloeiend willen ondersteunen.
Samen met het bestuur heb ik een brainstorm gehouden waarin ideeën werden gepolijst tot woorden en zinnen die onze waarden weergeven. De woorden en zinnen zijn we nu aan het integreren. De talenten van de bestuursleden vormen een team waarin ik alle vertrouwen heb. De randvoorwaarde worden nu gevormd: we zijn bezig met een site, een logo en een huisstijl. Binnenkort de lancering van de website van de Golden Life Foundation. Daar kun je terecht met je aanmelding, of met je vragen.

Na de zomer hopen wij dit allemaal gereed te hebben. Dan kunnen we van start. Wanneer je een idee hebt die maatschappelijke innovatie, creativiteit, maatschappelijke betrokkenheid, duurzaamheid en verbondenheid in zich heeft, kun je straks bij ons terecht.
Omdat vernieuwende ideeën logischerwijs ‘nieuw’ zijn, vatten we onze visie voornamelijk in woorden, zodat je zelf kunt kijken of jouw idee aan onze waarden te koppelen is.

De Golden Life Foundation gaat jaarlijks cheques uitreiken op 21 maart. Deze dag zal in het teken staan van het verbinden van personen met mooie ideeën, het inspireren van elkaar door middel van korte presentaties en de uiteindelijke feestelijke uitreiking van de cheques. In de toekomst zal het tevens een dag worden waarop reeds gerealiseerde ideeën worden teruggekoppeld.

Genoeg te doen en genoeg plannen! I’ll keep you posted!

P.s. Het aantal vrijwilligers dat zich al heeft gemeld voor het inzetten van hun kwaliteiten voor de Golden Life Foundation is overweldigend en daarmee hartverwarmend. Nu zijn wij nog bezig met het bij elkaar brengen van onze kwaliteiten, voordat we al die talenten kunnen gebruiken. Daarna kunnen we vele competenties en inspirerende vrijwilligers gebruiken;).

5 Reacties op “Golden Life Foundation

 1. Hallo Laura,
  Hartelijk gefeliciteerd met de oprichting van de foundation.
  Wat geweldig dat jij zoveel mensen op je heen hebt die met jou zoiets oppoten kunnen en willen zetten!
  Veel succes en geluk met acties in het nu!
  hartelijke groet,

  Brenda Reyerse
  p.s. Mijn lessen aan de verpleegkundigen rond communicatie & begeleiding zijn weer begonnen.

 2. GEFELICITEERD LAURA
  Geweldig dat de GLF site klaar is.
  En de stichting staat te popelen om komende zomer van start te gaan.

  Ik leef met je mee.

  Alle goeds en warme groet van,

  Sarah Marijnissen
  Boeddhistische Omroep

 3. Lieve Laura, ik heb jouw boek Leef afgelopen vrijdag gekocht en in een adem uit gelezen. Jouw boek geeft mij kracht en antwoorden op alles wat er is gebeurd in mijn/ons leven sinds augustus 2009. Onze mooie lieve en dappere dochter Myrna Brussel is na een ziekbed (kanker Ewing Sarcoom) overleden op 11-11-11. Ook Myrna hield een blog bij. Ik heb sinds augustus 2009 dagboeken vol geschreven. We hebben altijd hoop gehouden, ook al wisten we dat Myrna ongeneeslijk ziek was. We hebben zoveel mogelijk nog met elkaar als gezin gedaan. Onze laatste vakantie met elkaar (met zijn 6en) was 3 jaar geleden in juli 2011. Daar hebben we mooie herinneringen aan. Myrna woonde ook in Amsterdam en had een hondje uit het asiel gehaald in april 2011. Een klein maatje, een dwergkeesje (zijn naam is Ed). Ed is nu sinds Myrna haar overlijden bij ons. Hij is nu al 11 jaar oud. Edje brengt ons vreugde en geeft ons afleiding. Jouw boek heeft al mijn vragen beantwoord. Ook voel ik en het besef was allang daar, hoe eenzaam Myrna zich moet hebben gevoeld. Ondanks de liefde van haar vriend (later haar man Robbert) en zus en onze liefde die wij hadden voor elkaar. We hebben Myrna met zijn allen gedragen naar een plek die wij nog niet kennen. Het eeuwige leven. Myrna haar slogan vanaf het begin van haar ziekte augustus 2009, Trust is a must! heeft ons tijdens haar ziekte er door heen geholpen. Deze slogan helpt ons nog steeds op onze verdere levensreis. Haar levensspreuk staat ook op haar graf geschreven . Myrna ligt begraven op Zorgvlied. Onze Engel is 25 jaar geworden. Ik schrijf nog steeds veel en mis Myrna iedere dag. Lieve Laura ik wens je heel veel kracht, met alles wat er op jouw verdere levenspad komt. Jij bent een Engel op aarde. Jij hebt dezelfde levenswijsheid als Myrna. Ik herken zoveel in jouw verhaal. Het is weer bevestigd, dat Myrna en al die andere mensen, die dit aardse leven hebben moeten verlaten rusten in vrede. Ik sla een arm om je heen bijzondere mooie en dappere Laura. Dank voor jouw levensverhaal en al jouw wijsheden. Liefs. Romy

 4. Leef! Want elke dag is er 1!
  Jij bent een heel bijzondere persoon. Wees trots op jezelf..

 5. Wat een enorm mooi initiatief!
  Ga ervoor en maak er van wat je voor ogen hebt!
  Geweldig!!!

  Richard.

Reageren is niet (meer) mogelijk.