Goud!

‘Every beat of every heart. We are golden. Every ending, every start. We are golden, we are golden.’ Laura Jansen (Golden)

Mijn wereld kleurt steeds helderder goud. Wensen en dromen worden vervuld en alle details die het leven mij laat zien, maken mijn leven tot een kunstwerk, vol goud en vol met felle, levendige kleuren.Waarom gebruik ik de term ‘goud’? Goud is kostbaar, schaars, glimmend en van een hoge kwaliteit. De kenmerken die deze edelmetaalsoort in zich dragen is te vergelijken met mijn leven nu: ook kostbaar, schaars, glimmend en van een hoge kwaliteit. Maar dat is niet de enige reden…

Ik ben al enige tijd bezig met het opschrijven van mijn gouden ervaringen. Dit doe ik bijvoorbeeld met dit blog, in een dagboek en op allerlei andere rondslingerende aantekeningen op briefjes. Die dagboekaantekeningen heb ik gebundeld naar een leesbaar verhaal, waarin ik mijn leven vanaf mijn vijftiende – de leeftijd waarop ik voor het eerst werd geconfronteerd met kanker – tot en met nu vertel. Het verhaal gaat over de momenten van groei in dit proces, over de moeilijke momenten die zijn geweest en over de levenslessen die de naderende dood mij geeft. Het is niet alleen een persoonlijk nalatenschap voor mijn familie, want ik vind het de moeite ook met anderen te delen.

En dus zocht ik naar een uitgever, die de schoonheid van mijn verhaal in kon zien en de risico’s voor een debuterend schrijver op zich wilde nemen. Hoe geweldig is het leven niet? Door diepgewortelde wensen via allerlei wegen in vervulling te laten gaan? Ik ben al een aantal weken aan het jubelen en straal bij de gedachte van oor tot oor: in juni 2014 komt het boek ‘Gouden’ uit.

Uitgeverij Ten Have is gespecialiseerd in het uitgeven van boeken over zingeving, psychologie en rouwverwerking. En laten dat net drie thema’s zijn in mijn boek! De uitgeverij is enthousiast en samen met mijn redacteur ben ik druk bezig met het herlezen, aanvullen en aanpassen van m’n manuscript, zodat alles wat ik verteld wil hebben, erin kan komen. Het fijne aan deze uitgever vind ik, dat naast de begeleiding en het enthousiasme, mijn boek ook vooral mijn boek blijft. Het boek blijft op die manier heel dicht bij mezelf staan, terwijl het ook een baan vindt naar de winkels. Het voelt zo goed!

En zoals Gouden gaat over alle mooie momenten die mijn/het leven bevatten, maakt de weg naar het publicatiemoment ook dat mijn leven extra goud kleurt. De marketing, het herschrijven, de cover: bij het uitgeven van een boek komt heel veel kijken, maar het zijn allemaal leuke en spannende dingen om over na te denken en mee bezig te zijn. En zo is de weg naar juni 2014 eigenlijk net zoals het leven is – en daarom niet voor niets een oud Tibetaans gezegde – het is niet het doel, maar de weg ernaartoe die het de moeite waard maakt.

Maart 2013: Inmiddels is de titel van mijn boek veranderd in LEEF!.