Happy birthday

‘Bring on the day to come and wear it like a brand new one. Put on the shoes of lightning. let them run ! you let them run. Bring on the day to come and wear it like a brand new one.’  Racoon (Shoes of Lightning)

Happy birthday

Eerlijk gezegd wist ik tot voor kort niet zo goed wat ik met mijn verjaardag aan moest. Rond mijn verjaardag hangt de lente altijd in de lucht, een verwachtingsvol gevoel van een nieuw te komen seizoen. Het nieuwe leven dat weer aanvangt, het licht dat weer lengt, de kou die langzaam wordt verdreven. Waar ik eerder de lente als een nieuw begin beschouwde, vond ik dit jaar de herfst juist meer aansprekend: inkeer, loslaten. Wat moet ik met de lente en mijn nieuwe levensjaar?

Dat ik van mijn verjaardag iets speciaals wilde maken, stond vast, maar hoe vier je zoiets nu? Met extra sentiment? Een groot feest, of juist heel klein? Met een lach, of met een traan? Uiteindelijk is het ook gewoon een dag, even bijzonder, of even normaal als alle andere dagen van het jaar. Feit is wel dat ik twintig word en dat dat een mijlpaal is die ik niet elke dag van het afgelopen jaar dacht te halen.

Nu heb ik er een goede gewoonte van gemaakt bijzondere reizen te beginnen op mijn verjaardag. Net als in 2011, toen ik mijn grote fietstocht Montour startte op 21 maart, heb ik nu ook een reis gepland. Nu ga ik geen veertig dagen weg, maar acht en leg ik geen 1500 kilometer af, maar 105: Joost, één van mijn broers, en ik gaan een deel van de Santiago de Compostela lopen. De eeuwenoude bedevaartsroute die start vanuit de Pyreneeën (of waar je ook wilt beginnen) en naar Santiago leidt, over bergachtige wegen en langs Spaanse dorpjes. We gaan een week, om de sfeer van de route te proeven, de stilte en het samenzijn te ervaren.

Wat wens ik mij het nieuwe jaar? ‘Vele jaren?’, ‘Alle gezondheid?’, of ‘De beste wensen?’ Ik wens liever een mooie geboortedag, een happy birthday, omdat er allemaal nieuwe, eerste, lentedagen vol verwachting zijn en komen. 21 maart zitten we al vroeg in het vliegtuig. Ik trek op de eerste dag van mijn nieuwe levensjaar mijn wandelschoenen aan en samen met mijn broer loop ik op weg naar Santiago. Ik laat mijn schoenen rennen en laat de dagen komen.

10 gedachten over “Happy birthday”

 1. Hoi Laura,

  jeetje, ik las een artikel over je levensverhaal en je belevenissen/ervaringen rond je ziekte.
  Ik ben dus op je site beland en wilde je even laten weten dat ik niet uitgelezen raak. Zo boeiend en tegelijkertijd onvoorstelbaar hoe je dit alles zo goed kan verwoorden.
  Respect voor de manier waarop jij leeft, fijn dat je een manier gevonden hebt om je leven te leven.
  Veel plezier de komende tijd!

  Groetjes Patrizia Meijer

 2. Hi Laura, hier een van je mede cursisten van de schrijvers groep van crea. Hoop dat je een hele fijne verjaardag en een mooie vakantie hebt gehad. Maar volgens mij is dat wel gelukt. Kijk uit naar je boek! PS weet je dat Piet ook een boekje heeft uitgebracht. Groeten, Edwin

  • Hoi Edwin, dank voor je bericht! Ik heb zeker een fijne verjaardag(sweek) gehad. Gaaf inderdaad van Piet zijn boek, ik heb ‘helaas’ zojuist uitgelezen. Fijn weekend voor nu, groeten Laura

 3. Lieve Laura,
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat moedig van je om zo over deze verjaardag te schrijven. Je hebt weer een stap gezet. Veel plezier deze week met de stappen die komen gaan. Liefs,
  Adriane

  • Lieve allemaal, dank jullie wel voor de felicitaties! Ik ben inmiddels weer online en kijk terug op een geweldig begin van mijn 21e levensjaar! @Mariette, ik heb het hele stuk zelf gelopen! We hadden goede spullen voor onze voeten mee, dus zelfs geen blaren opgelopen. Liefs uit Nederland naar jullie!

 4. Een dag later maar alsnog van harte gefeliciteerd.
  Een hele mooie tocht samen met je broer. Geniet er maar van zoveel als het kan.
  Groeten, Thomas Dral

 5. Lieve Laura, van ❤️e gefeliciteerd! Ik vind het echt heel bijzonder hoe je al je gevoelens zo mooi verwoord! Groetjes, Rozemarijn Haccou

 6. Lieve Laura, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ik wens je een mooie tocht met je broer.Je geeft mij veel, liefs Nynke Hoogendoorn.

 7. Lieve Laura, gefeliciteerd met je bijzondere wandelverjaardag! Super gaaf dat je een stuk naar Santiago gaat lopen met je broer. Mag je van tijd tot tijd ook even op zijn schouders? Heel veel plezier en hele fijne dag!
  Groet uit Roaix , Mariette

Reacties zijn gesloten.