Ik heb je lief

”k Hou van je warmte op mijn gezicht, ik hou van de koperen kleur van je licht. Ik geef je water in mijn hand en schelpen uit het zoute zand. Ik heb je lief, zo lief.’ (Ramses Shaffy en Liesbeth List, Pastorale)

Ik heb niet zoveel woorden nu, anders dan te zeggen dat het leven de belangrijkste verjaardagsgast is vandaag. Kees Schippers verwoordde de liefde, voor mij de onvoorwaardelijke liefde voor het leven, als volgt:

Ja
Ik heb je lief zoals je soms
gelijk een gouden zomerdag bent
nee nee nee
ik heb je lief zoals je bent
nee nee
ik heb je lief zoals
nee
ik heb je lief

K. Schippers

Heb een mooie lentedag.

2 Reacties op “Ik heb je lief

  1. I met a lady in the meads
    Full beautiful, a faery’s child,
    Her hair was long, her foot was light,
    And her eyes were wild.
    -John Keats

  2. Wat schrijf je toch raak. Je blogs zijn elke keer pats – boem in mijn hart waardoor ik even stil sta bij je boodschap. Dankjewel! Op een mooie dag voor jou, gefeliciteerd. De regen danste al voor je vanochtend 🙂

Reageren is niet (meer) mogelijk.