Imagine

‘You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one. I hope someday you’ll join us, and the world will be as one.’ John Lennon (Imagine)

Vanavond drink ik een glas wijn en proost ik in stilte op het afgelopen jaar. Vanavond steek ik een kaars aan en sta stil. Vanavond blik ik terug en droom vooruit.

Ik denk terug aan al het buitengewone dat 2014 mij te brengen had. Al het buitengewone, omdat het leven mij in het buiten het gewone keer op keer, minuut op minuut, raken kan. En wat is buitengewoon? Is dat niet het leven dat elke dag haar schoonheid in duizendvoudige dingen laat zien? De dagelijkse dingen die door onze aandacht daarvoor buitengewoon worden?

Ik proost op de herinneringen die het afgelopen jaar mij brachten. Ik proost op de reizen die ik maakte. De kilometers die ik mocht afleggen, maar bovenal op de kilometers die ik in mezelf liep. Ik proost op de vriendschap, die mij dagelijks vervuld met blijdschap. Ik proost op mijn lichaam, dat mij dragen kan. Altijd dragen kan. Ik proost op de tijd, die ik ervaren mag en die mijn inzichten verdiepen. Ik proost op mijn boek Leef! dat uitkwam en zijn eigen weg ging leiden. Ik proost op de ontmoetingen, die altijd op tijd kwamen en mijn leven inhoud geven. Ik proost op de lach in mij, die in 2014 nog nooit zo luid klonk. Ik proost op de onvoorwaardelijke schoonheid van het leven, die mij keer op keer weer herinnert aan de werkelijkheid daarvan.

Ik steek een kaars aan. Een moment van bezinning. Van diepe dankbaarheid voor de zinvolheid van dit jaar en het gevoel van het volle leven in mij, dat mij optilt en meeneemt. Ontzag. Elke dag weer de verwondering. Ik steek nog een kaars aan en droom 2015 in. Ik droom van een wereld waarin dankbaarheid, vriendschap, solidariteit, verbondenheid en gelijkwaardigheid de enige ruilmiddelen zijn. Waarin er plaats is voor iedereen. Want iedereen heeft een boek – letterlijk of figuurlijk – iedereen heeft zijn eigen verleden, heden en toekomst. Wij allen zijn een bewaarplaats van een stuk kostbaar leven, met alle verantwoordelijkheid daarvoor. De verantwoordelijkheid om het schone leven onbeschadigd door de tijden hen te loodsen, te verfijnen en volmaken. Om het Leven werkelijk Levend te houden. Elke dag opnieuw, te beginnen bij onszelf. Doe je mee, vandaag en morgen? Imagine all the people!

9 Reacties op “Imagine

 1. Lieve Laura, mijn dankbaarheid is groot voor alles wat je bent,je draagt je meesterschap op grootse wijze uit. Een voorbeeld voor velen . Veel liefs licht en vreugde Yvonne.

 2. Beste Laura,

  Mijn moeder en ik zagen de uitzending afgelopen zondag. Wat ben jij een grote bron van inspiratie! Heel hartelijk dank!

  Warme groeten,
  Berith en Heidi

 3. Beste Laura,

  Jouw blog werd mij aangeraden omdat ik zelf een angststoornis heb en die angst is dood gaan en verlies. Ik vind het ongelofelijk mooi om alles te lezen en vind het heel sterk van je hoe je dit aanpakt. Het leven is ook mooi, het leven is ook heerlijk en je mag er elke dag weer van genieten. Ik ben hard bezig om van mijn angsten af te komen omdat leven met angst voor de dood, geen leven is. Ik ben erg blij voor jou dat jij het zo ervaart en ook al zal het vast ook moeilijk zijn, je je leven er niet door laat afnemen.

  Ik wens je veel liefde en gelukkige momenten toe,

  Groetjes,

 4. Laura,
  Ik zag vandaag de uitzending De Verwondering en ben stil , aangeraakt en ontroerd door jouw woorden. Je mystieke wijsheid uitgedrukt in eenvoudige woorden. Bijzonder dat jij de verbinding maakt met Etty Hillesum.

 5. Lieve Laura,

  Ik loop met je mee om het leven levend te houden. 2015 wordt een jaar vol licht.

 6. Dag Laura
  Wat een inspirerende woorden van een vrouw van 20 die mij , een man van 58, tot op het bot hebben geraakt. Heb net je ” wandeling” met Arie Boomsma gezien.
  Dank je wel voor het in de goede richting wijzen.
  Het ga je goed !
  Hinnie

 7. Wat ben jij toch een bijzonder en mooie vrouw!
  Ik wens je een heel mooi en liefdevol 2015 en nog vele meer!!!!
  Je boek raakte mij diep en zo ook je blog en alle tv momenten.

  Groetjes en liefs Joyce

 8. Wat weet je ons, toch weer prachtig verwoord, bij de kern van waar het omgaat te brengen.
  Pas heb je boek (weer) aan iemand gegeven, ook zij vond het een heel indrukwekkend boek…..
  Er staat zoveel in waar iedereen geestelijk rijker van kan worden.
  Ja, we gaan het Leven werkelijk Levend te houden!

 9. Ik doe mee Laura, vandaag en morgen…. Dank voor je geweldige boek en onze ontmoeting op de druilerige avond in Nieuwegein. Door een bijzondere persoonlijke gebeurtenis in deze maand heb ik daar veel aan gehad. Ik droom mee 2015 in!

Reageren is niet (meer) mogelijk.