Just say Yes!

‘Just say yes. Just say there’s nothing holding you back.’ Snow Patrol (Just say Yes)
 

Mijn oncoloog in het UMCG meldde me aan voor StichtingDanielle, een stichting die wensen vervult van jongvolwassene die kanker hebben. Twee weken geleden benaderde de stichting mij. Ik had al bedacht een trouwfeest te willen geven en daarna ging alles ontzettend snel… Gisteren vierde ik de Trouw op de Jacob van Lennep, een 19e eeuwse trekschuit, en vaarden we over de Amsterdamse grachten.

Met mijn liefde voor koken, heb ik patisserie altijd erg lekker gevonden. Ik wilde graag één keer in mijn leven een bruidstaart aansnijden. Ik vind zo’n taart zeer elegant en bovendien heel lekker. Mijn meisjesdroom was om eens met een mes een prachtige laagjestaart – met een vrouw & man bovenop – aan te snijden en daarna mijn tanden te zetten in het zoete marsepein en de romige cake. Het huwelijk staat voor het trouw zijn aan. Op een trouwdag uit je aan je partner de liefde die je voor die ander voelt en beloof je trouw te zijn. Onder het woord ‘trouw’ versta ik dat je er voor de ander bent, liefdevol naast de anders zijde staat, samen één bent, maar ook verschillend.

Ik wilde deze twee dingen combineren en gaf daarom gisteren aan het huwelijk een compleet nieuwe betekenis geven. Het woord ‘trouw’ verbind ik de laatste tijd aan mezelf. Door alles wat er is gepasseerd voordat ik weer ziek werd in april, kon ik trouw blijven aan mezelf. Ik maakte keuzes die dicht bij mij stonden, en staan, en kan daardoor vol vertrouwen naast mezelf staan.
Op de boot stond de roze taart met witte bloemen mij en mijn genodigden al op te wachten, toen we in de middag op de boot stapten. We brachten een proost uit op het Leven en de Trouw. Éen van mijn broers speechte geweldig en daarna was het moment om de taart aan te snijden. En lekker dat ie wasJ. Daarna was het vooral heel gezellig en intens. Een dag om nog lang naar terug te kijken en bovenal te beseffen dat trouw aan mezelf blijven zorgt dat ik naast mezelf kan staan.

In voor- en tegenspoed.
Trouw

6 gedachten over “Just say Yes!”

 1. Hoi lieve Laura,

  Ik heb een paar dagen geleden jouw boek gelezen. Je hebt mij ontzettend geinspireerd met je manier van leven en je gedachten over het leven. Jouw boek heeft me gesteund om door te gaan met het leven. Na mijn burn-out zag ik alles somber in. Ik wil je ontzettend bedanken voor het schrijven van dit boek.

  Geluk haal je niet uit de lengte van je leven of de dingen die je doet, geluk haal je uit de manier waarop je met dingen omgaat. Jij bent het levende bewijs van deze quote. Dankjewel voor het zijn van een inspiratiebron. Ik wens je een goede gezondheid de komende maanden en nog veel levensplezier!

  Liefs.

 2. Net je boek uitgelezen. Wat een onroering, inspiratie, krachtsbron om te LEVEN in dit leven met alles wat er is met het besef dat je innerlijke compas je altijd naar je uiteindelijke bestemming zal leiden.dank voor deze parel waarvan je iedereen gunt hem op zijn of haar pad te vinden om te lezen. Wil

 3. Zo ontzettend bijzonder, dank je wel <3

  • Printemp 2014

   Cher Laura,
   Gnoti seauton; ken uzelf, woorden
   die wel zes wijsgeren worden toebedacht.
   Wijsheid veelal opgebouwd in de kinderjaren.
   Heel soms vinden in de miljoenen
   songs, boeken en films een pareltje.
   Een pareltje waarin rijkdom, moed
   en eerlijkheid een glimp in het on-
   doorgrondelijke mechanisme van de ziel te zien is.
   Namens mijn zoon, merci.
   Guus.
   P s.
   Een patisserie geheimpje
   In Frankrijk rij ik op zondagmorgen rond 06.30 altijd langs dezelfde Patisserie die mij doet denken aan Anton Pieck.
   Nostalgie zeker.

Reacties zijn gesloten.