Kroning op Montour

‘It’s a beautiful day. The sun is shining. I feel good. And no-one’s gonna stop me now.’ Queen (Beautiful Day)Waar Montour, de fietstocht die ik alweer twee jaar geleden bedacht en organiseerde, in mijn studentenleven soms mijlenver weg leek, lijkt het in deze tijd in mate van belangrijkheid te zijn verdubbeld. Met mijn fietsteams kijk ik nu met extra veel bewondering terug naar alles wat we presteerde met elkaar. Met veel genoegen kijk ik regelmatig in het fotoboek dat ik na de tour maakte.
En de filmpjes passeren in onze familie nog regelmatig de revue. Ook geeft het veel kracht te bedenken dat ik in de tussenperiode van de twee keer ziek zijn het leven ten volste heb geleefd. En dat ik dat nu nog steeds doe.

Montour brengt me naast prachtige herinneringen meer. Een maand geleden lag er een officiële uitnodiging van de commissaris van de Koning op de deurmat. Ik was uitgenodigd om de Koning & Koningin in een informele setting te ontmoeten tijdens hun provinciebezoek naar Flevoland en Overijssel. Ik vind ’t een enorme eer om uitgenodigd te zijn. De afgelopen maand heb ik vaak voor mijn garderobe gestaan om te kijken wat ik aan zou doen op dé dag en de voorpret was groot. Zo gebeurde het dat ik gisteren, samen met andere genodigden, aanwezig mocht zijn bij het bezoek van de Koning en Koningin aan de verbouwde kerk in Ens. Na de ontmoeting, wat een bijzonder spektakel was, werd er nog een uitgebreide lunch geserveerd.

Dit soort dingen zijn de kers op de taart, of om in koninklijke termen te spreken, de kroning op Montour en alles dat daarmee is verbonden.