LEEF! het boek

Leef! is vanaf nu overal verkrijgbaar. Het boek gaat over de periode van 2009 tot en met nu. Ik leef alsof elke dag mijn eerste dag is, over die verwondering schrijf ik graag. Wat gebeurt er als op jonge leeftijd de weg naar de toekomst is geblokkeerd? Hoe haal ik zoveel mogelijk uit mijn leven? Wensen en dromen worden vervuld en alle details die het leven mij laat zien, maken mijn leven tot een kunstwerk, vol felle, levendige kleuren. Uitgeverij Ten Have is een uitgeverij op het gebied van religie en filosofie, spiritualiteit en zingeving. Ook psychologie, rouwverwerking en business spiritualiteit behoren tot hun domein.

Kijk voor meer info over mijn boek bijvoorbeeld in dit blog.

87 gedachten over “LEEF! het boek”

 1. Heftig, inspirerend en nog steeds onuitwisbaar.

  Gezien de stilte rondom jou vermoed ik dat het nu geen makkelijke tijd voor jou en de mensen in jouw omgeving.

  Sterkte

 2. Hey Laura !!!
  Ik vind jou enorm bijzonder en inspirerend !!!
  En wat ik, wat betreft toen je bij Pauw & Witteman was,
  ook heel grappig & toevallig vond…
  Dat jouw ( volgens mij ) ware liefde Thomas heet…
  Mijn zus heet ook Laura en haar vriend ( al 12 jaar ) Thomas

 3. leef!; gebiedende wijs enkelvoud! Een mooie opdracht die je geeft. Niet: laat je leven. Wijsheid in een notendop die ik overdenk en ter harte neem.
  Bedankt.

 4. Lieve Laura,
  Wat een prachtig boek! Zelf ben ik ook al bijna een jaar ziek en ik vond het zo fijn hoe jij erover sprak. Het helpt me enorm, al hoewel ik het wel lastig vind om positief te blijven. Maar je beschrijft alles zo intens en zo echt dat ik helemaal in het boek verdween en dat ik mezelf er ook in herkende. Ik hoop dat je nog veel meer gaat uitbrengen en ik wens je echt het aller beste!
  Heel veel groetjes,
  L (15 jaar)

 5. Hoi Laura,
  Je boek heb ik vandaag uitgelezen. Omdat het zo mooi is geschreven is mijn keuze geweest om er 2 maanden over te doen.
  Dank dat je dit alles zo op papier hebt weten te zetten. Goed gedaan!

  Met vriendelijke groet,
  Vincent (59 jr)

 6. Hoi Laura,

  Wat heb jij een onwijs mooi boek geschreven!
  Ik ben nog maar net begonnen en ik weet dat dit mij gaat helpen om
  mijn vriend te verwerken die aan kanker is overleden 2 jaar geleden.
  Mijn dank is dan ook groot dat je zo’n prachtig boek hebt geschreven!
  Vooral die nummers met combinaties van je tekst vind ik echt onwijs gaaf en goed gedaan!
  Ik hoop dat je nog een mooi leven voor je hebt waar je nog veel in kunt genieten met de mensen en familie om je heen.
  Maar mocht het einde dan toch daar zijn, dan weet ik zeker dat je in zult rusten in vrede!

  Carpe diem, Groetjes Manouk B. (15 jaar)

 7. Dag Laura,

  Ik kende je niet echt, tot ik eind februari jl op mijn verjaardag een kaartje van jouw voorstelling kreeg: ik ga er woensdag 23 maart heen met mijn 2 zusjes wat ik zo fijn vind!. Ik zei LEUK kan ik er weer even tussenuit en even lachen waar ik zo behoefte aan heb! Maar zo lachwekkend is het niet merk ik nu na je website gekeken te hebben.
  Ik zit al 8 maanden aan huis vast na een zwaar scooterongeluk en 4 operaties verder ben ik nog bezig met revalidatie. Ik heb nu veel emoties die helaas niet te stoppen zijn.. Tegen iedereen zeg: ik er zijn veel ergere dingen!! En dat is natuurlijk zo. Ik ben normaal een heel positief mens, maar het is moeilijk om dat te blijven; ik kan nog steeds niet zonder okselkrukken en pijnstillers . Wat ik wel kan is naar buiten kijken en naar de kleine vogeltjes kijken die van mijn snoep eten, en samen met mijn zoon naar series kijken. Dan kan ik wel weer even genieten.
  Daarom kijk ik toch wel uit naar je voorstelling: iets leren van iemand die 2 x zo jong is als ik.
  Veel geluk en positiviteit gewenst.
  Kitty

 8. Voor diegenen die al zo geraakt zijn door Laura’s boek, ga naar het theater voor de voorstelling!
  Gisteravond de eerste try-out en het was GE-WEL-DIG!!

  • Helemaal mee eens!! Als je twijfelt echt gaan, echt super mooi gespeeld en erg ingrijpend! Laura echt een super mooi boek!

   groetjes Iris (12 jaar)

 9. Dag Laura, ik heb van je geleerd en ik vind dat je gelijk hebt. Groetjes van Nils, (10 jaar)

 10. Hoi Laura,
  Wat een mooi en ontroerend boek en dank je voor de waardevolle inzichten.

  Groetjes,
  Raymond

 11. Hoi Laura,

  Voor mijn vakantie heb ik je boek gekocht.
  Wat een inspirerend boek!! Mooi geschreven.
  Ik wist al wel, dat ik van het leven moest genieten maar nadat ik je boek had gelezen werd het nog meer duidelijk.
  Ik bewonder je kracht, je positiviteit, je nuchterheid, dat je van ieder moment kan genieten. Mooi om in je boek te lezen hoe je omgaat met je broers!
  Maar ik bewonder je vooral dat je heb gekozen om te leven….. Geen behandelingen meer, geen scans meer….. Diep respect voor je!
  Laura ik hoop echt dat je je nog heel lang goed blijft voelen en dat je nog heel lang mag genieten!
  Ik wens je het allerbeste!!

 12. Lieve Laura,
  De hele wereld zou moeten bestaan uit mooie mensen zoals jij!
  Ik wil je bedanken voor je boek. Voor de inzichten en het leven zoals die is…

  Liefs Jennifer

 13. wauw wat een boek, in een keer uitgelezen. wat een ongelovelijke doorzetten en levensgenieter ben je !! daar kan iedereeen een voorbeeld aan nemen.

  • Hallo Laura,

   Eigenlijk wilde ik een heel verhaal vertellen van wat wij hebben meegemaakt.
   Maar ik denk dat dat niet zo belangrijk is.

   We willen alleen maar even kwijt dat jouw boek ons ontzettend veel steun heeft gegeven om het verlies van onze zoon te verwerken.

   De positiviteit en de kracht om uit het leven te halen wat nog mogelijk is, is voor ons heel herkenbaar.

   Groetjes Marianne en Harrie

 14. Hoi Laura, ik mailde het je al eens persoonlijk maar nu ook op dit openbare forum: jouw oproep tot !LEVEN! in het nu en daarvan zoveel mogelijk te genieten en niet teveel terug en vooruit te kijken is wat mij betreft de meest wezenlijke levensles.

  Omdat ik zelf ook ernstig ziek ben geweest gaat het bij mij vanzelf, maar voor de meeste mensen is het toch best moeilijk merk ik. Zij maken zich druk om van alles en nog wat. Grote en minder grote problemen van alledag slokken tijd, energie en aandacht, zeker omdat we in zoveel relatieve welvaart en veiligheid leven hier in NL.

  Hopelijk helpt je boek om niet alleen de gedachte van the time is now over te brengen maar ook het gevoel!

 15. In één ruk uitgelezen, wat een prachtig boek! Heel veel respect!

 16. Liefste,
  Ik weet niet hoe het nu met u gezondheid is het zal afhangen van de keuzes die jij gemaakt hebt.Mijn ervaring is,is dat er altijd een keuze is hoe onrealistisch ze soms ook lijkt.
  Volg de keuze van u hart het gevoel in u weet alles en zal u altijd terug op u pad zetten.
  Voor een uitwisseling van gedachten hierover bent u meer dan welkom het kan ons beiden verder helpen in onze ont-wikkeling of niet.
  alvast bedankt voor dit moment het ga je goed.
  groetjes.
  F.

 17. Boek Leef! Gelezen, heel veel herkenning wat betreft de (spirituele)groei en ontwikkeling die kanker brengt, de les van “de kunst van het leven”. Alhoewel ook pas 50, verschillen we in leeftijd en vind ik zoveel wijsheid op zo’n jonge leeftijd heel bijzonder! Wijsheid die menig mens een heel volwassen leven niet verwerft. Laura vanuit mijn tenen RESPECT! Dank voor jouw delen, je geeft veel mensen betekenis. Ik wens je nog een waardevol stukje leven, een mooie afronding van jouw leven en als jou tijd gekomen is een prachtig tegemoet gaan van het licht en vrijheid.

 18. Lieve levendige Laura,

  Ik heb je boek vandaag in een adem uitgelezen. Dank voor dit prachtige boek vol met wijsheden die mijn hart soms pijnlijk en dan weer dankbaar deed kloppen. Ik ben zwaar onder de indruk. Laura ik wens je ales wat je nodig hebt om van het NU te blijven genieten.

  Harte groet, Mia

 19. i thank you god for most this amazing

  i thank You God for most this amazing
  day: for the leaping greenly spirits of trees
  and a blue true dream of sky; and for everything
  which is natural which is infinite which is yes

  (i who have died am alive again today,
  and this is the sun’s birthday; this is the birth
  day of life and of love and wings: and of the gay
  great happening illimitably earth)

  how should tasting touching hearing seeing
  breathing any–lifted from the no
  of all nothing–human merely being
  doubt unimaginable You?

  (now the ears of my ears awake and
  now the eyes of my eyes are opened)

  –e.e. cummings

 20. Lieve Laura,

  Gisteren heb ik je voor het eerst (virtueel) ontmoet en alle radio- en televisie uitzendingen met jou als gast achterelkaar gekeken en beluisterd.
  Vandaag is de wereld al anders; ik heb net je boek gehaald en geniet weer verder!

  Dankjewel prachtige, krachtige, inspirerende vrouw!

  LiefS Noëlle

 21. Lieve Laura

  Een paar dagen geleden ontving ik jouw boek gestuuurd door mijn broer
  Ik woon nl in canada niet ver van Ottawa
  Ik heb jouw boek bijna in een adem uitgelezen enwas getroffen door je moed kracht en positive uitstralingen en ik respecteer jouw beslissingen
  Ook ik heb uitzaaingen in beiden longen en ben op chemo wat tot op heden goed resultaat heeft
  Het verschil tussen jou em mij is dat ik 55 jaar ouder ben en een vol leven achter de rug heb
  Maar zoals jij nu leeft doe je het bewonderingswaardig goed

  Graag wilde ik je vragen of jouw boek in het Engels vertaald zou kunnen worden Ik weet zeker dat dit boek hier in Canada heel erg gewaardeerd zal worden
  Ikwens je het allerbeste en geniet van iedere dag die je krijgt
  Een canadese hug van
  Christina

  • Dag Christina,
   Dankjewel voor je Canadese mail en het delen van een klein stukje verhaal. Mijn boek wordt vertaald in het Duits het komende jaar. Omdat de Engelse markt vrij groot is, zit dat nog niet in het vooruitzicht;). Wie weet!
   Ik wens je al het licht en lieve groet uit Nederland, Laura

 22. Hoi Laura,
  Afgelopen zaterdag keek ik de uitzending van de Wandeling. Ik was erg onder de indruk en geemotioneerd door jouw verhaal. Vooral jouw ongelooflijke hoeveelheid positiviteit, was een enorme eyeopener voor mij. Het deed me weer eens beseffen hoe kort het leven isen hoe relatief andere zaken toch eigenlijk zijn. Erg inspirerend!! Ik wens je veel sterkte en geluk en geniet van alles en iedereen om je heen. Ik ga zeker je boek lezen. Groetjes

 23. Hallo Laura,
  Heb zojuist de uitzending van de wandeling zitten kijken.
  Jouw verhaal heeft veel indruk op mij gemaakt. Vandaar dit berichtje.
  complimenten voor jou positiviteit kunnen vele een voorbeeld aan nemen.
  Ik ga jouw boek zeker lezen en wens je nog alle geluk en een fijne periode toe, geniet ervan en wie weet komt er nog een positieve wending.
  Liefs Corné

 24. Lieve Laura,
  Vanavond zocht ik naar jouw boek en ontdekte dat jij te gast was geweest bij Knevel en van de Brink.
  Via uitzending gemist heb ik de aflevering terug gekeken. Ik heb zelden een vrouw van 20 gezien met zo’n prachtige uitstraling. Van buiten fantastisch mooi, maar van binnen een schoonheid die je niet vaak ziet! Mijn dochter is ook 20, leeft een onbevangen leven als uitwonende studente. Als ik jouw verhaal hoor, dan komt daar ook een stukje onbevangenheid naar boven. Ondanks het zwaard leef jij je leven en geniet van elke dag. Ik ga dat vanaf nu ook echt proberen! Hoe moeilijk het soms is! Bedankt voor deze “les” en bedankt dan ik je een heeeel klein beetje heb mogen leren kennen. Wat ben jij een mooi mens! Liefs, een onbekende moeder.

 25. Dag Laura,
  Via het programma Knevel en van de Brink, waar jij deze zomer tweemaal te gast was, kwam ik in aanraking met je boek. Ik heb het in een adem uitgelezen… Ik heb veel bewondering en respect voor de manier hoe jij omgaat met je ziekte en de wetenschap dat je niet zolang meer te leven hebt. Je doet mij denken aan mijn jongste zus…
  Geniet van Tirza, maar ook van de zorg en aandacht van je ouders en volgens mij hartstikke leuke broers!
  Ik hoop je nog lang te mogen volgen via deze blog.

  Hartelijke groeten,
  Hilda Venema

 26. Hoi Laura,

  Ik heb jouw boek Leef! gelezen en vind het erg mooi hoe je de kracht van leven in het nu benadrukt. Mooi is ook de keuze voor kwaliteit van leven en genieten van de momenten die dagelijks plaatsvinden, zoals je aangeeft met bijvoorbeeld het uitproberen van nieuwe gerechten, fietsen op weg naar het werk of andere indrukken die er bestaan. Het heeft bij mij tot meer besef geleid van de momenten die iedere minuut om je heen plaatsvinden, zodoende kan je hier ook meer van genieten! Erg inspirerend.

  Een fijne middag.

  Groetjes,

  Dennis

 27. Lieve Laura,
  Ik heb zojuist je boek uitgelezen en wil je graag zeggen dat het zo mooi en goed is beschreven en zo natuurlijk voelt om het allemaal te lezen, dat het wel heel duidelijk is dat je je hart gevolgd hebt, ik ben je er heel dankbaar voor….!
  Ik ben 50 jaar ouder dan jij en heb al die tijd erover gedaan om te leren mijn hart te volgen, en mijn eigen leven uit te vinden…….ik voel me erg verwant met alles wat je beschrijft en ik wens je een prachtige tijd in dit kostbare leven, waar je zo aandachtig mee omgaat, vertrouw erop dat het precies zo gaat als voor jou goed is….!
  Een warme omhelzing van een dankbare lezer
  Christine

 28. Hoi Laura,

  De titel van je boek raakte mij meteen, LEEF is ook voor mij een woord dat de essentie bevat van hoe ik in het leven hier op aarde wil staan. Ik kan, mag elke dag oefenen -;). Dit woord heeft ook nog een extra persoonlijke lading omdat de eerste letters van mijn kinderen en mijn vrouw samen LEEF vormen…….reminders all over the place, niks is toeval! Ik wil je bedanken dat jij jouw verhaal heb gedeeld, dat je mij geraakt en geïnspireerd hebt, dat je de wereld mooier maakt!

  Liefs, Luc

 29. Ik heb net je boek in een ruk uit gelezen. Prachtig hoe je, juist met de wetenschap van tijd, zo in het nu leeft en dit overdraagt aan je lezers. Met name de laatste bladzijden uit je boek waarin je ons opdraagt ten volle te leven vind ik ontzettend inspirerend. Dromen, durven en met name DOEN. En dat laatste ‘doe’ jij als geen ander.

 30. Dankjewel voor je prachtige inspirerende woorden. Ik heb je boek gisteren uitgelezen en vind het (en jou) een geschenk uit de hemel. Je hebt mijn kijk op de ziekte en op het leven op een hele prettige manier verrijkt. Ik ga je boek nu voor mijn moeder kopen, zij kampt ook al jaren met kanker en ik hoop dat het haar kijk op de ziekte ook op zo’n prettige manier zal kantelen. Ik ben je er heel dankbaar voor!

 31. Lieve,dappere Laura,
  Jouw boek ligt bij mij op tafel,jouw ogen kijken me aan,ogen van een sterke jonge vrouw die de regie over haar leven in eigen handen heeft genomen.
  Ik heb net je boek gelezen en wil je even laten weten dat ik diep onder de indruk ben,niet alleen van het boek,maar ook voor de kracht die er in je schuilt om deze moeilijke beslissing te nemen.
  Groet Anne

 32. Hallo Laura, met bewondering zag ik het interview met jou. Ik ga zeker je boek kopen. Je bent al verder in je leven dan ik op mijn 41ste. Geweldig, ik kan nog wat van je leren. Wat een bewondering heb ik voor je. Je hebt de kunst van het leven nu al ontdekt!
  Gr Fransien

 33. Laura,

  Welk antwoord geef je als mens op hetgeen je tegenkomt op je levensweg? Een vraag waar ieder van ons als mens in deze wereld voor gesteld wordt.
  Laura, het antwoord dat jij geeft en uitstraalt, is een geschenk….

  Dank je voor je licht en liefde aan de wereld.

  Chris

 34. “Te leven is een gunst. Te weten hoe, een kunst.”

  Fijn om te zien dat jij die kunst verstaat! Sommige mensen moeten er 80 jaar oud voor worden om die kunst te verstaan. Bedankt dat je dit deelt!

 35. Lieve Laura
  Met het uitkomen van dit boek heb jij iets heel belangrijks meegegeven voor waar wij hier op aarde zijn LEEF.
  Ik lees jou boek met ontzettende bewondering .Meid wat ben jij krachtig.Hier kan ik een voorbeeld aan nemen.Ik ben chronisch pijnpatiënt en dacht dat er voor mij alleen nog maar plaats was voor een rolstoel en scootmobiel.Sinds maart woon ik alleen en ben me volledig gaan richten op het lopen.En wat ik nooit verwacht had ik loop nu ongeveer 700 stappen en doe dat 3 keer per dag.Ik heb veel aanmoediging gehad om door te zetten en dat heeft mij enorn geholpen.Nu kan ik weer denken aan wat ik allemaal nog wel kan.Jou boek geeft mij veel steun in het zoeken naar wat voor mij belangrijk is.Ik bewonder jou om je doorzettingsvermogen en brn ervan overtuigd dat door jou levenskunst de tumoren niet hard groeien.Positief zijn doet heel veel met je Vooral het leven in het NU spreekt mij erg aan.Ik wens jou en je familie vrienden en alle anderen die van jou houden heel veel sterkte en liefde toe.Ik wens voor jou dat je nog lang mag leven in het NU .Tevens laat je een mooie nagedachtenis achter je boek LEEF .Maar ook jou persoonlijkheid zal in heel veel mensen voortleven.Dag lieve Laura bedankt voor je mooie levensles.Liefs en een dikke knuffel Arianne Romijn

 36. Hoi Laura,

  Jeetje, jouw leven mag dan naar verwachting kort zijn, maar wat is het WAARDEVOL op de manier zoals je het invult. Voor ons allemaal.
  Ik vraag me af wat de tumor doet als je ermee omgaat zoals jij dat doet…..

  Ik wens je nog heel veel geluksmomenten, je inspireert net zoals Eckhart Tolle! Dankie voor je boek.

  Liefs, Ingrid

 37. Ik hoorde jou stem op de radio, en wist niet wie je was.
  Toch zal ik je nu altijd blijven herinneren,
  Bedankt! omdat ik je boek gelezen heb.

 38. Lieve Laura,
  Dankjewel voor het prachtige boek dat je hebt geschreven. Ik herkende een gevoel dat ik
  zelf niet goed onder woorden kan brengen. Ben zelf ook ernstig ziek. Sta voor de keuze longtransplantatie of niet. Ik ben een stuk ouder dan jij, maar wat heb ik veel van je geleerd.

  Lieve Laura, ik wens je nog een mooie tijd toe.

  Warme groet,
  Loes

 39. Beste laura,

  Ik ben net begonnen aan je boek. Het voelt alsof ik de geschriften van boedha lees. Dank je wel voor inspiratie

 40. Lieve mooie wijze Laura. Ik ken je niet, je kent mij niet. Ik zag je net bij Knevel en vd Brink, uitzending gemist op mijn pc. Met verwondering heb ik geluisterd en gekeken naar je. Wat een inspirerend verhaal! Wat een moed om zulke keuzes te durven maken! Dan kijk ik naar mezelf, zoveel doodsangsten doorstaan, en nog zijn ze niet weg. Als ik iets mankeerde dacht ik al dat ik dood zou gaan… Maar als ik jou zie, zo dicht bij de dood eigenlijk (al denk ik, dat als je zo leeft als jij nu, je grote kans hebt dat de kanker zich omkeert…gevoel….je kan je lijf overigens ook helpen met alternatieve geneeswijzen), en totaal geen angst meer lijkt te hebben voor de dood, “gewoon” doorgaat met leven, en vooral leven in het NU… wat ben ik je dan dankbaar voor zo’n voorbeeld! Ik wens je nog heel veel genietmomenten toe en stiekum hoop ik, dat je leven nog lang niet ten einde is en de kanker zich omkeert!! Dikke knuffel voor jou! Ineke

 41. Lieve Laura,

  Tijdens een lang weekend in Praag jouw levensverhaal in een paar uur uitgelezen. Mijn man heeft bij KNGF nog met jouw Tirza gewerkt. Je verhaal heeft me geraakt waardoor ik meteen meer genoot in Praag. Groot respect voor jou die meerwaarde heeft gebracht aan mijn leven.

  Liefs

 42. Lieve Laura.
  Ik heb je boek gekocht omdat mijn gevoel diep in me dat zij dat is wat voor jou.
  En geen spijt gehad in een keer uitlezen is moeilijk want dan komen mijn tranen .
  Leef zelf ook in het nu en geniet van elk moment.
  Ik bewonder jou keuze want zoals jij zij elke keuze is goed jij bent sterk en hebt veel liefde in je maar ook om je heen.
  Ik heb niet de ziekte die jij hebt maar kan ook niet meer zonder medicijnen.
  Ben nu 59 maar ben me wel bewust dat zonder die mdicijnen het zo voorbij kan zijn .
  Ken net als jij veel liefde en geloof dat er na dit leven iets moois komt.
  Voor de dood ben jij niet bang en dat hoeft niet maar het loslaten van je dierbare ja dat kan moeilijk zijn .
  Maar bedenk dan in die momenten dat de zon voor je zal schijnen en de vogels hun mooiste lied voor je zullen zingen.

  Ik wens je nog veel geluk met Tirza die jou veel liefde zal geven en ook je familie en andere dierbare
  En wens nog lang je lieve lach op je gezicht.

  Veel liefs Bert Schuurman

 43. Beste Laura,

  Wat een fijn en ook positief boek heb je geschreven, om maar weer eens te beseffen te genieten van het leven.
  Wat schrijf je mooi , bedankt voor dit mooie , inspirerende boek.

  Een lieve groet,
  Henri

 44. Hoi Laura,

  Geen vezel in mijn lijf die niet geraakt is door je boek.
  Alsof ik mijn proces tot bewustwording doormaak terwijl ik jouw verhaal las. En nog steeds voel en ervaar.
  Bewust van mijn gezonde lichaam, mijn mogelijkheden, mijn blessings.
  Mijn omgeving die steeds meer in tune lijkt te komen van een positieve stroom. Soms denk ik, ik lijk wel gek. Maar dan krijg ik van mijn omgeving terug wat jij ook beschrijft. Nu, anders is er niet.

  Ik dank je voor mijn tranen, mijn gevoel, inzichten en mijn besef wat je helpt wakker te maken met jouw verhaal.

  Jaap Maaskant

  • Lieve Laura, ik las een artikel over jou in de krant en werd geraakt. Gisteren heb ik je boek gekocht en ik kan em bijna niet meer wegleggen. Ik ben een vrouw van 60, heb vrienden om me heen met deze ziekte, probeer met ze mee te leven en vooral te begrijpen, wat er met iemand gebeurt, als hij/zij de diagnose ‘kanker’ krijgt. Zij zijn ook 60, jij bent 18… Jouw boek en de manier waarop jij beschrijft, wat er allemaal in jou omgaat, helpt daarbij. Dank je wel, Laura. Ondanks dat ik je niet ken, zit je al dagen ‘in mijn hart’. Marjan.

 45. Beste Laura,

  Vorige week heb ik je in de uitzending van knevel en van den brink gezien en je hebt een enorme indruk gemaakt, daar wil ik je graag voor bedanken. Je bent voor mij de beleving van de kracht van het nu en de trilling die je veroorzaakt is intens. De manier waarop jij spreekt over het leven en de oneindigheid is ook hoe ik voel dat het is. Het genieten van iedere ademhaling in het nu en het niet laten beinvloeden door toekomst en verleden en laten gebeuren wat is, geeft de kracht om te leven zoals we het liefst zouden willen leven. Ik wens je deze kracht voor ieder moment, ieder uur, iedere minuut en iedere seconde van de dag. Ik bewonder je om wie je bent, een fantastisch mens!

 46. Lieve,mooie bijzondere Laura,

  Je hebt me geïnspireerd met je levensles. Dank je wel, gewoon om hoe je bent. Door jou zie ik licht en liefde.

  • Dag Laura,

   Prachtfrou ik eer je om wie je bent en wat je.toont.

   Zelf heb ik in 1990 schildklierkanker gehad en hersteld,nu gelukkig met mijn leven en vele omwentelingen,deel volkomen Leef in het nu.
   Elk moment leef ik ook volkomen uit een bewustzijn dat er geen scheiding is tussen deze en andere werelden.

   Momenteel werk ik met 8 vrouwen,onze groep heet :AMAZONNES,in Friesland/Leeuwarden aan een nieuw plan n.a.v het
   heugelijke feit dat Leeuwarden Culturel Hoofdstad 2018 wordt.
   Al vanaf nu 2014 naar 2018 en jaren daarna kunnen we van onderop (en naar mijn idee van hogere sferen aangestuurd)) als burgers middels “side projects” open programma’s:Lab LWD en Royal Friesian nieuwe initiatieven ontwikkelen.
   Projecten mogen aansluiten bij de lange termijn doelstellingen van LEEUWARDEN-FRYSLAN,met o.een item:EMPOWERMENT.
   Misschien kan jij/je boek/je STICHTING VOOR JONGEREN hier iets in gaan betekenen.
   Als je wilt zou ik dit binnen onze groep kunnen voorleggen(we hebben 4 Juli weer een samenkomst).
   Ook las (in Friesch Dagblad en Leeuwarder Courant 30 Mei 2014)ik over een jonge vrouw uit Leeuwarden: Anna Span,29 jaar dat ze nu door stamceltherapie leukemie-vrij is.

   Graag wil ik je attenderen op een zeer fijngevoelige man die prachtige lichte werkwijze heeft bij oncologische zorg. Het betreft: WILLIAM YANG,je kan hem vinden via google ect.
   Hij heeft m.i. zo”n liefdevolle professoinele energetische benadering/lichtbehandelingen.
   Ik wens dat je er de ruimte voor zou willen nemen om er naar te kijken.

   Voor nu een zonnige dag toegewenst en wie weet mogen we(Amazonnes) je dit jaar nog in Friesland/Leeuwarden ontmoeten of spreken over je plan/Stichting voor jonge mensen.

   Hartelijke groet: Sigrid From.

   Tel:058-8441667(ook voicemail).

 47. Laura, intens geraakt door jouw ‘zijn’ bij Knevel en Van de Brink. Gisteren je boek gekocht en vandaag in een ruk uitgelezen. Diep respect voor jou. Je boek, jouw leven, vraagt om meer en aandachtig lezen, stukje bij beetje tot mij nemen. Dat ga ik ook doen. Stil staan bij jouw manier van Leven.
  Ik wens je liefde en alle, alle goeds. Op wat voor manier dan ook.

  Rieky

 48. Hallo Laura,

  Toen ik je zag en hoorde spreken bij Knevel en van de Brink werd ik erg door je boodschap om te Leven geraakt. Je boek heb ik gisteravond gekocht en deze ochtend al uitgelezen. Zelf heb ik geen ervaring met kanker, ook niet in mijn omgeving. Maar wat vind ik je inspirerend.
  Ik verlang ernaar meer mee te kunnen deinen op wat het leven brengt, en te genieten van de mooie momenten in het nu. Jouw boek helpt me op weg, daarvoor wil ik je danken.
  Ik wens je alle goeds,

  Maria

 49. wat ben je een voorbeeld voorieder die dit overkomt je bent een geweldig mens het sterkt mij in mijn eigen verlies dank je wel ik ga je boek zeker kopen en promoten

 50. Dag Laura, ik heb je intense verhaal, maar ook je mooie teksten gelezen en je muziek beluisterd. En hoe herken ik en hoe voel ik me gesteund, door de keuzes die je net als ik durft te maken,om te kiezen voor kwaliteit van leven en het acceptatieproces om het leven uiteindelijk los te moeten laten, in – en – aan te gaan. Het vergt moed…heel veel moed.
  Het leven is iedere dag weer een wonder en anders kan ik het niet bekijken.
  Wel heb ik voor mijn gevoel in mijn leven al meerdere levens geleefd, op jouw leeftijd hoort het leven nog te beginnen……Ik ga je niet vermoeien met mijn verhaal, dat is er uiteindelijk 1 van de velen. Al zullen er weinigen zijn die alles in de ogen durven te kijken. Ik wil jou nog een mooie tekst meegeven voor op je weg….ook, omdat ik niet zomaar aan je voorbij kan gaan, toen ik een artikel over jou en je boek op facebook zag staan.

  Donkere nacht / Blessing

  Op de dag dat het gewicht
  op je schouders
  te zwaar wordt en je struikelt
  wens ik dat de aardse dans
  jou weer in balans brengt

  En als jouw ogen bevriezen
  achter het grijze raam
  en de geest van verlies bij je zit
  wens ik dat een veelheid aan kleuren,
  indigo, rood, groen en azuur blauw,
  in jou wakker worden
  als een weide vol van verrukking

  Als het canvas rafelt
  van het doek aan gedachten
  en er een diepe zwarte oceaan
  onder je opent, dan wens ik
  dat dwars door het water heen
  een pad van geel maanlicht verschijnt
  en je veilig thuis brengt

  Ik wens je de voeding van de aarde,
  de helderheid van het licht,
  de beweging van de oceaan
  en dat je voorouders
  je begeleiden en hoeden
  Zo mag een zachte wind
  deze woorden voort dragen
  als liefde om je heen,
  als een onzichtbare mantel
  die je leven omsluit

  * Vrij vertaald
  Beannacht John O’Donohue Book of Wisdom

  Dini

 51. Dag Laura,

  Ik las vandaag het interview ( Volkskrant) en zag je bij Knevel, je kiest een heel aparte weg; je kijkt je leven en de dood recht in de ogen…. en blijft rustig!
  ik denk dat dit op veel mensen indruk maakt want veel mensen weten dat het leven eindig is maar zijn daar toch bang voor.
  Ik geef trainingen en cursussen aan zorgprofessionals en dan gaat het om de begeleiding van cliënten die ziek zijn en hoe zij dat het beste kunnen doen.
  iedereen gaat weer anders met zijn/haar ziekte om maar ik denk dat jij heel goed als voorbeeld kan fungeren en dat personeel in opleiding van jou zou kunnen leren.
  Mag ik hierover eens met je praten?
  Hoor graag van je, woon ook in Amsterdam
  hartelijke groet
  Brenda Reyerse

 52. Ik was onder de indruk van je kracht en uitstraling toen ik je gisteravond mocht ontmoeten en spreken tijdens de signeersessie bij boekhandel Marsman in Emmeloord. Ik wil jouw inspiratie graag doorgeven aan mijn kinderen, daarom heb ik het boek ook gekocht en door jou laten signeren.
  Bedankt voor dat korte moment, het zal me nog lang bijblijven.
  Ik wens je het leven toe.

 53. Dag Laura,

  Las vandaag over je in de Vkrant, zag net je bijdrage aan praatprogramma afgelopen donderdagavond. Wow. Je inspireert me!
  k Ben een vent van 50, net als jij een rijk leven, met ups en downs. En ik ervaar het als pittig, om iedere dag, zo veel mogelijk momenten de schoonheid van het leven te zien en beleven. En, ironisch en wellicht niet voor niets, ik ben iemand die o.a. cursussen Mindfulness geeft!
  Ik ga je boek bestellen. En van je boek (en blog) genieten. Ik wens je prachtige dagen.
  Tot ziens, liefs, *, Rick
  PS: dank dat je jouw verhaal wilt delen!

 54. Hi Laura, het gaat je goed. Ter informatie zou ik je willen aanraden om op youtube de video ‘run from the cure’ te bekijken. Deze is er ook met Nederlandse ondertiteling. Je gaat hier gewoon doorheen komen.

 55. Laura, je bent een prachtig persoon. Veel andere woorden kan ik er niet aan verbinden. Ik bewonder je en sta volledig achter je boodschap!

 56. Hallo Laura
  Wil alleen maar zeggen dat je een prachtmens bent. Er zijn zoveel mensen die moeten leren en leven met een diagnose. Jij niet, jij hebt het leven lief, geeft hoop aan de, niet alleen zieke, mensen die vergeten zijn te leven. Dankjewel!

 57. HOI LAURA,
  HEB AFGELOPEN DONDERDAG AVOND, HET EO PROGRAMMA “Knevel & Van den Brink”! VERVOLGENS HET INTERVIEW VAN JOU GEZIEN!
  MIJN MOEDER EN IK, VINDEN DAT JIJ ZEER MOEDIG BENT, POSITIEF IN
  HET LEVEN STAAT! EN HOOP, DAT JE NOG ELKE DAG MAG GENIETEN
  VAN HET LEVEN! OOK VEEL SUCCES MET JE BOEK “LEEF” EN THE GOLDEN LIFE FOUNDATION!
  INMIDDELS HEB IK VANDAAG JE BOEK GEKOCHT IN EINDHOVEN!
  EN ZAL ZEKER OP M”N GEMAK LEZEN!

  MET VRIENDELIJKE GROETEN RICHARD

 58. Lieve Laura,

  Toevallig deed ik gisteravond net de tv aan toen het interview bij K & B begon met jou.
  Samen met mijn man hebben we jou aangehoord, met tranen in de ogen.
  Wat fijn dat je zo het heft in handen neemt en geniet en anderen hierin laat delen.
  Zo positief te leven met dit vooruitzicht is mooi maar ook zwaar, maar je doet het wel!!
  Onze dochter heeft de wedstrijd niet kunnen winnen en is afgelopen september gestorven, zij is net 23 jaar geworden, maar stond net zo positief in het leven als jou.
  Ook zij heeft alles zelf willen en kunnen regelen en wij hebben er zo goed mogelijk gevolg aan gegeven.
  Haar levensmotto was en is dat nu voor velen die om haar heen stonden: Live, Love, Laugh Haar positieve levenshouding geeft velen kracht.
  Ik wil je nog een hele fijne tijd toewensen tezamen met al je geliefden en jullie allemaal veel kracht, wijsheid en sterkte toewensen.
  Liefs Willy

 59. Hallo Laura,

  Bij Knevel & Van den Brink heb ik je interview gezien. Ik heb heel veel respect voor je en de manier waarop je met deze situatie omgaat, echt super! Veel mensen kunnen hier nog iets van leren, vooral waar het leven echt over gaat…
  Ik zit zelf in de rolstoel en ben pas geleden helaas ook iemand verloren aan de gevolgen van kanker.
  Voor de toekomst wens ik je alle sterkte en blijf zo positief!

  Groetjes,
  Ralf

 60. Ha Laura,

  Wat ongelofelijk heftig, hartverscheurend, edoch sterk en mooi verhaal! Ik deel jouw passie om te genieten van het leven, alles wat we hebben, de kleine dingetjes. Dit is alleen maar sterker geworden sinds ik vorig jaar mijn 29-jarige vrouw ben verloren aan botkanker. Zij was een enorme vechter, jij inspireert met je boodschap om te leven, te genieten van het hier en nu!

  Stel je een wereld voor waarin iedereen een klein beetje bijdraagt aan een mooiere aarde. Ik draag graag mijn steentje bij. Geniet en keep up the good work!

  Derek

 61. Hallo Laura,
  Ik heb vanmiddag je boek in een adem uitgelezen! Op zo’n jonge leeftijd zo ziek worden. Iknheb bewondering voor je hoe je met je ziekte omgaat en uiteindelijk voot het leven kiest. Ik wens je samen met je ouders en broers alle sterkte toe!

 62. Wow, wat een prachtig boek heb jij geschreven. Een verhaal om nog een tijdje over na te denken. Het verhaal heeft me ook wat geleerd, naar de mooie dingen kijken zoals jij elke keer zo mooi beschrijft in je boek. Het is zo bijzonder hoe jij op zo’n positive manier in het leven staat! Ik probeer nu zeker meer te genieten van elke dag.

  Groetjes julia (14)

 63. Dag Laura.
  Ik hoorde zaterdag op de radio jouw verhaal en dat maakte wel wat bij mij los.
  Ik ben 64 jaar en in 2001 verloor ik mijn dochter aan bot kanker,
  Die tumor zat…..tussen haar ribben en toen het ontdekt werd had het de grootte van een ei.
  19 maart 2001 ging Rinke naar Nijmegen om daar elke 3 weken een chemokuur te krijgen.
  De tumor verkleinde, er werd al een operatie gepland maar op 3 juni 2001 werd zij zo hevig ziek van de chemo en werd haar weerstand zo laag dat lichaamseigen bacterieen het lichaam zijn gaan aanvallen waaronder zij toen is bezweken. Dokters in het ziekenhuis waren erbij maar konden het tij niet meer keren
  Laura, de manier waarop jij naar het leven kijkt vind ik zo bijzonder en mooi!
  Ik zou dan ook graag 1 exemplaar van je boek willen ontvangen.
  Want mijn vrouw en ik zijn na die gebeurtenis in2001 ook heel anders naar het leven gaan kijken en wij kunnen ons ook vaak niet druk maken over zaken waarvan wij dan denken: waarover gaat het toch in dit leven?
  Ik wens je nog veel moois toe en geniet er van!
  Groetjes
  Frans Knoops

  • Beste Frans,
   Dankjewel voor je bericht. Ik kan mij voorstellen dat mijn verhaal met alles wat er is gebeurd met jullie dochter veel heeft losgemaakt bij jullie.
   Mijn boek kun je bestellen op bol.com, of is vanaf morgen te koop in de boekenwinkels.
   Ik wens jullie al het geluk! Fijne avond, Laura

 64. Beste Laura,

  Ik heb zojuist een deel van je interview gehoord met Felix Meurders. Ik zat in de auto en heb deze even langs de kant gezet. Wat knap dat jij op zo’n jonge leeftijd, in de situatie waarin je leeft, op zo’n manier over het leven kunt praten. Ik werd er zeer emotioneel van. Mijn jongste dochter doet op dit moment examen en dat vind ik heel erg spannend, maar als ik dan zo’n verhaal van jou hoor, dan denk ik. waar maak ik me toch druk over. Ik zal jouw boek zeker kopen en hoop dat jij nog een hele tijd van het leven mag genieten.

  Met vriendelijke groet,

  Hans Reutelingsperger

  • Hoi Hans,
   Dankjewel voor je bericht en mooi dat je het interview afgelopen zaterdag bij Spijkers met Koppen hebt gehoord.
   Leef! Fijne avond, Laura

 65. Lieve Laura,
  Omdat we een boekhandel hebben, heb ik gisteren een leesexemplaar van je boek ontvangen.
  Het toeval wilde ook dat je een interview op de radio gaf, terwijl wij in de auto zaten op weg naar huis, na het beursbezoek. Ik ben direct gaan lezen gisteravond en heb je levensverhaal in een ruk tot mij genomen.
  Eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik moet zeggen.
  Ik bewonder je van alle kanten, wat een kracht en vooral dat je zo kunt genieten van elk moment.
  Onze zoon studeert ook en woont sinds vorig jaar in Amsterdam en geniet er net als jij zo van.
  Hij vertelde mij, DAAR gebeurt het. Ik zei wat dan, hij zei in een woord ALLES.
  Ik vind het zo fijn voor je dat je ook zo van de stad geniet.
  Maar met name van het leven! Je verhaal zal van grote betekenis zijn voor velen, ongeacht de leeftijd, want ik ben zelf een oudere moeder en je geeft mij ook kracht door de beslissingen die je zo bewust neemt in je leven.
  Hier kunnen wij met zijn allen nog veel van leren!
  Volgende week ligt het boek in onze boekhandel in Haarlem, daar ben ik blij om, omdat ik het kan aanbevelen aan mensen waarvan ik voel dat het goed is om jou verhaal te lezen.
  Ik ben aangedaan en zal je blog blijven volgen.
  Geniet, geniet, je bent geweldig!
  Lieve groet, Faminda

  • Hoi Faminda,
   Dankjewel voor je bericht. Prachtig wat je schrijft over mijn ervaringen die los staan van leeftijd, dat denk ik ook!
   En morgen dus ook bij jullie in de boekhandel… gaaf dat je ‘m aanbeveelt;).
   Lieve groet Laura

 66. He Laura,
  Wat ziet je site er strak uit! En wat spannend dat je boek bijna uitkomt, geniet ervan! Ik ben er in ieder geval erg benieuwd naar…. Liefs, lies

  • Hé Lies,
   Dankjewel! Ik geniet er volop van, de weg ernaartoe is al zo leuk!
   Nu eerst zo lekker koken, met al die lentegroenten, kijk ook weer uit naar een healthy en inspirerend recept op jouw site:).
   Lieve groet Laura

 67. Lieve Laura,
  Gefeliciteerd met het uitkomen van je boek ,en wat ziet deze site er prachtig uit .
  Wij gaan het boek zeker bestellen en ondertussen leren we van jou hoe te genieten van alle goede en mooie ervaringen in ons leven !
  Snappen dat je ouders en broers super trots op jou zijn !!
  Xxx joke en Cors

 68. Hé lieve Laura,

  Hoewel ik al geruime tijd af en toe iets over je hoorde of las en al meerdere keren dacht je adres op te sporen, flitse vanmiddag opeens door me heen dat ik jou via je blog zou kunnen vinden. Natuurlijk had dat op deze manier al veel eerder gekund, maar blijkbaar bedacht ik dat niet.

  Ik heb me, met mijn bord op schoot, achter de computer gezet om jouw levensverhalen te lezen. Wat maak jij ongelooflijk veel mee lieve Laura en wat ga je er ongelooflijk positief mee om. Ik ben er diep door geraakt. Je schrijft zo natuurlijk, zo ongekunsteld, zo echt.

  Het is ongeveer 111/2 jaar geleden dat ik de eer had om jou (en veel andere leuke kids) in de klas te krijgen op het Lichtschip in Ens: Groep 5.
  Ik mocht samen met enkele duo-collega’s twee jaar met jou en jouw groep optrekken. Het werden twee heel toffe jaren.
  Ik herinner me jou nog heel goed uit die tijd. Hoewel in het begin wat aarzelend, werd je steeds meer jezelf. Veel kinderen in groep 5 en 6 hielden een spreekbeurt over een huisdier of sport, jij bracht een tegel (plaatje?) mee van het symbool voor zinloos geweld: Het lieveheersbeestje! Je vertelde in een boeiend verhaal wat zinloos geweld is en wat jouw mening er over was. Je had er ook geen moeite mee om je eigen gevoelens er in te betrekken. Ik herinner dat ik in mijn omgeving vertelde over jouw bijzondere spreekbeurt. Ik was er trots op dat jij mijn leerling was. Je vertelde vaak over je broers. Leuk om te lezen hoe het contact met hen nog steeds zo bijzonder is.
  Ook herinner ik me jouw inzet voor de klassenactie voor een goed doel! (Het schoolplein?) Je zat samen met Stijn en Anouk(?) in de voorbereiding-commissie. Volgens mij was jij voorzitter of secretaris en dat deed je perfect. Eigenlijk bleek toen al dat jij voor het échte leven ging, voor wat écht belangrijk is.
  En ik lees dat je daar ook nu steeds opnieuw voor kiest. Ook als het heel moeilijk is, weet je de positieve ervaringen er uit te halen! Wat ontroerend om te lezen over de moeilijke beslissing die je vorig jaar nam, om af te zien van verdere behandeling. Prachtig om over je trouwfeest te lezen, wat een prachtige ode aan je Zelf! Ik had er graag bij willen zijn.
  Het is zo mooi om te lezen hoe jij je eigen wijsheid inzet voor andere (jonge) mensen. Ik schrijf me graag in voor je boek. Wanneer komt het uit?
  Intussen lees ik op je blogspot dat je weer met veel plezier je studie kunstgeschiedenis hebt opgepakt, wauw! Heerlijk dat je daar nu zo anders naar kunt kijken en van genieten.
  Ik zou het heel fijn vinden je nog eens te ontmoeten. Als jij dat ook leuk vindt……….. ? In ben erg blij met het cassettebandje, wat je samen met vriendinnen voor me maakte bij mijn afscheid. Daar hebben jullie me heel blij mee gemaakt.
  In ieder geval wens ik je ongelooflijk veel goeds toe. Wat er ook gebeurt, “spreid je vleugels uit en laat je meevoeren op de wind van de liefde”
  Wil je je alle Enser vrienden en vriendinnen en ook je moeder hartelijk van me groeten?

  Dag lieve Laura! (juf) Els-Beth Wardenier-Klaassen

  • Dag lieve (juf) Els-Beth,

   Je hebt mijn (nog in wording) website al opgespoord:).
   Wat vind ik het bijzonder dat zo’n speciaal persoon uit mijn kinderjaren nu een berichtje stuurt. Ik ben ontroerd door de mooie herinneringen en ik vind het prachtig te lezen dat ‘mijn’ verhalen met zoveel zorgvulligheid gelezen zijn en het zoveel emoties oproept.

   Mijn boek komt eind mei uit, het is zo prachtig eraan te mogen werken en het af te kunnen/mogen maken! Ik stuur graag een exemplaar toe:).

   Het waren voor mij heel fijne jaren op het Lichtschip, omdat ‘de wind van liefde’ waar je over schrijft, waaide door de klas.
   Ik weet nog goed hoe je stenen meenam van vakantie voor iedereen één. Of over hoe je vertelde over hoe tijdens een vakantie in je jeugdjaren ‘ik houd van jou’ in de wolken verscheen, dat verhaal zal ik nooit vergeten en was voor mij het begin van het anders kijken naar de kracht en steun die wij mogen ontvangen.

   Nu ik in Amsterdam leef, ben ik niet meer vaak in de Polder, maar mijn moeder zie ik vaak, ik zal haar de hartelijke groeten doen. Rond mei (de uitgave van mijn boek) zal ik weer meer in Emmeloord zijn, ik zou het heel gaaf vinden een koffie te drinken.

   Voor nu een fijne avond, lieve groet, Laura

   • Hé lieve Laura,

    Zie opeens jouw website met je reactie op mijn scherm verschijnen. Heeft er natuurlijk al veel eerder gestaan, maar nooit op gelet. Ik ben nog iemand van de mailtjes, nog niet zo social media bewust als jullie, jonge mensen en weet dus niet eens dat een reactie zo binnen komt. Dank voor je lieve woorden. Heerlijk dat je de Lichtschip-jaren zo hebt ervaren.
    En wat mooi dat de manier waarop jij in het leven staat, zo omarmd wordt door de media. Wat kun je daar een kracht uit halen.
    Dat bakje koffie gaan we zeker doen als het voor jou lukt.
    Bel of mail me gerust om hierover af te spreken. Ben erg benieuwd naar je belevenissen op je pelgrimstocht. En zeker ook naar je boek. Tot gauw, liefs Els-Beth

Reacties zijn gesloten.